KOSGEB'den dolandırıcılara karşı uyarı

KOSGEB'den dolandırıcılara karşı uyarı
Tekirdağ Müdürü Erkan: - "KOSGEB destekleri, aracısız ve ücretsiz verilmektedir. Bu tür art niyetli kişilere kesinlikle inanmasınlar"

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, KOSGEB adını kullanarak girişimci adayları ve mevcut KOBİ'lerden para talep eden kişilere itibar edilmemesi istendi.

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde kurumlarının adını kullanarak telefonla girişimci adayları ve KOBİ'leri arayanların olduğunu bildirdi.

Erkan, KOSGEB'in adını kullanarak, kurumla irtibatlı kişileri arayanların, bir kargo göndererek doküman ilettiklerini ve bunun karşılığı 900 lira para aldıklarını belirterek, gönderilen kargodaki dosyanın internet sitelerinde bulunduğunu ve bunun bir karşılığı olmadığını kaydetti.

Vatandaşların para ödedikten sonra bir daha kendilerini arayan kişilerle irtibata geçemediklerini, bu durum sonrası kurumun adı için işletmelerde bir negatiflik oluştuğunu aktaran Erkan, şunları söyledi:

"Kentte bu tür olaylar daha da arttı. Burada vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz. KOSGEB, bir kamu kuruluşudur, hiçbir aracıyla danışmanla anlaşması yoktur. Bizim personelimiz de hiç bir zaman SMS atmaz, 0850 hattlardan aramaz, girişimci adaylarımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Böyle bir durumda bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz. KOSGEB destekleri, aracısız ve ücretsiz verilmektedir. Bu tür art niyetli kişilere kesinlikle inanmasınlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.