KOSGEB'ten KOBİ'lere destek

KOSGEB'ten KOBİ'lere destek
YOZGAT (AA) - KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) tanıtıldı. KOBİ Uzmanı Makbule Yakışıklı, Yozgat...

YOZGAT (AA) - KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) tanıtıldı.

KOBİ Uzmanı Makbule Yakışıklı, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonundaki tanıtım toplantısında, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİGEL kapsamında, KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara 300 bin lirası hibe, 700 bin lirası ise faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon lira destek sağlanacağı söyledi.

Projenin amacının ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomide paylarının ve etkinliklerinin artırılması olduğunu ifade eden Yakışıklı, "Bu program, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla hazırlayacakları projelerin desteklenmesidir. Potansiyel yararlanıcılar, ulusal, bölgesel ve ölçeksel öncelikte dikkate alınarak proje teklif çağrısında belirlenecektir." dedi.

Yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30 bin lira hibe ve 70 bin lira faizsiz destek miktarının, 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz destek olmak üzere 150 bin liraya çıkartıldığını ifade eden Yakışıklı, KOBİGEL başvurusunun ise 1 Nisan - 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamdan yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.