KOSKİ PERSONELİNE SERTİFİKA

KOSKİ PERSONELİNE SERTİFİKA
AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Büyükşehirlerde Su yönetimi, Tasarımı, İşletilmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde teknik geziye ka

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi içerisinde yer alan Su yönetimi, Tasararımı, İşletilmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında Almanya ve Finlandya’dan dönen personel için sertifika töreni gerçekleştirdi. KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, daire başkanları ve şube müdürlerinin katılımıyla KOSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika töreninde, projeye dahil olan 37 personel sertifikasını aldı.

 

AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı’ndan toplam 63 bin Euro hibe alınan proje, Avrupa Birliği ülkelerindeki su ve atıksu yönetiminin incelenerek teknik bilgi alışverişinin sağlanmasını amaçlıyor. Üç kısımdan oluşan proje, kurumlarda çalışan personellerin bilgi ve becerilerini artırmak ve vizyon kazandırmak üzere 2013 yılında hazırlandı. Proje kapsamında eğitime katılanlara 40 saat İngilizce dersi verildi. Teknik, turistik, yabancı dil pratiği ve arkadaşlar arası iletişim ve diyalog kazanımı sağlandı. Yine proje kapsamında personele, AB ülkeleriyle Türkiye’nin uygulamalarını karşılaştırma imkanı sağlandı.

 

Sertifika töreninde yaptığı konuşmada genelde Türkiye’nin özelde de Konya’nın su ve kanalizasyon hizmeti verilmesi noktasında oldukça ileri bir teknoloji kullandığına işaret eden KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş sözlerine şöyle devam etti: “Bizim toplum olarak yanlış bir algımız var. Biz dünyayla özellikle de Avrupa’yla kendimizi kıyas ettiğimizde onların çok gerisinde olduğumuzu zannediyoruz. Halbuki bazı büyük Avrupa ülkelerinin bile çok daha ilerisindeyiz. Bunun samimiyetle söylüyorum; birçok ülkede sayaç sistemi yok. Onlara sayaç sisteminden bahsettiğimizde ne olduğunu soruyorlar. Çok şükür kötü durumda değiliz ama daha iyi olmanın gayreti içerisinde olmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.