Kosova 16. Uluslararası Yarı Maratonu

Kosova 16. Uluslararası Yarı Maratonu
Kenyalı atletlerden erkeklerde Mwangi, kadınlarda Jepkuruji birinci oldu

PRİŞTİNE (AA) - Kosova'nın başkenti Priştine'deki, 16. Uluslararası Yarı Maratonu'nda erkek ve kadınlarda Kenyalı atletler birinciliği elde etti.

Priştine Meydanı'ndan başlayan maratona, bin 600'ün üzerinde sporcu katıldı.

Kosova Atletizm Federasyonu, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Priştine Belediyesi tarafından düzenlenen maratonda, erkeklerde ilk üç sırayı Kenyalı atletler aldı. Joel Maina Mwangi birinci olurken, Hanry Kemboi ikinci ve Wzcliffe Kipkoriri Biwot üçüncü oldu.

Mwangi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene düzenlenen maratondan da birincilikle ayrıldığını anımsatarak, "Yeniden kazanmaktan gururluyum. Priştine'deki insanlar harika, onları seviyorum." dedi.

Kadınlarda ise Kenyalı atletler Biwott Gladys Jepkuruji birinci ve Hellen Jepkosegie ikinciliği elde ederken, Macar atlet Helen Csowge kürsünün son basamağına çıktı.

Maratona katılan Avrupa Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Balkan Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov da Priştine'ye ilk defa geldiğini vurgulayarak, "Bu yıl düzenlenen maraton, Kosova'nın geçtiğimiz ekim ayında Avrupa Atletizm Federasyonu'na kabul edilmesinin ardından düzenlenen ilk maraton olma özelliğine sahiptir." ifadesini kullandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.