Kosova heyeti Muğla'da

Kosova heyeti Muğla'da
Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Kastrati:- " Ben ve heyetim Muğla'da karşılıklı dostluklar kurmak, karşılıklı ticari faaliyetlerde bulunmak istiyoruz"- Muğla Valisi Çiçek:- "Kosova Cumhuriyetimiz ile Muğla arasında özellikle turizm a

MUĞLA (AA) - Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Genel Merkezi ve Muğla Şubesinin düzenlediği "Türkiye Kosova Turizm ve Ticaret Kardeşliği Programı" kapsamında Muğla'ya gelen Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati öncülüğündeki heyet, Vali Amir Çiçek'i ziyaret ederek turizm ve ekonomik ilişkilerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Çiçek, Valilik 75. Yıl Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette yaptığı açıklamada, Muğla'nın bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel özellikler nedeniyle her yıl 3 milyondan fazla yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi. Kentte, turizm, tarım ve mermerciliğin ön planda olduğunu vurgulayan Çiçek, amaçlarının ikili ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu dile getirdi.
İki ülkenin köklerinin çok eskilere dayandığına işaret eden Çiçek, "Bu dostluğumuzu daha ilerilere taşımak istiyoruz. Kosova Cumhuriyetimiz ile Muğla arasında özellikle turizm alanındaki ilişkilerimiz bundan sonra daha da artacaktır. Kosova'daki iş adamları ile Muğla'daki iş adamlarının buluşması bizim her zaman arzu ettiğimiz bir adımdır. Bu buluşmayı sağlayan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Kosova'daki gençlerin eğitimi için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini daha fazla tercih etmelerini isteyen Çiçek, bunun yanında Priştine ve Bodrum arasında uçak seferlerinin başlatılmasının önemli olduğunu ifade etti. Çiçek, hava yolu ulaşımının daha sık yapılması halinde iki ülke arasında daha çok vatandaşın ziyaret gerçekleştireceğini vurgulayarak, "Türkiye'den gidecek vatandaşlarımız hem Osmanlı miraslarını görme ve Kosova'nın güzelliklerini yaşama şansı bulur hem de Kosova'daki kardeşlerimiz de direkt Muğla'ya gelerek turizm ve ticari anlamda ilişkilerin gelişmesine katkı sağlar." dedi.
- "En stratejik partnerimiz Türkiye"
Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Avni Kastrati de Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu, özellikle savaş zamanında Türkiye'nin ülkelerine büyük destek verdiğini ifade etti. Kastrati, Türkiye ile yapılan serbest ticaret anlaşmasının iki ülke açısından da büyük önem taşıdığını aktardı.
Kastrati, ilerleyen günlerde anlaşmanın gereklerinin yerine getirileceğine ve ilişkilerin ticari anlamda da büyük değer kazanacağına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben ve heyetim Muğla'da karşılıklı dostluklar kurmak, karşılıklı ticari faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. En stratejik partnerimiz Türkiye'dir. Bugüne kadar Türkiye'den gelen iş adamları Kosova'da yeterli derecede yatırım yapıyorlar. Daha fazla yatırım yapmaları için gerekli yardımları yapıyoruz."
Kastrati, kente geliş amaçlarından birinin de ekonominin yanında turizm alanında da ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu ifade etti.
Heyettekiler, ziyaretin ardından Muğla Sanayi ve Ticaret Odasında bölgedeki sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.