Kosova'daki cumhurbaşkanı seçimi

Kosova'daki cumhurbaşkanı seçimi
Cumhurbaşkanı seçilen Thaçi:- "Etnik ayrım gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımıza hizmet ederek ülkem için çalışacağıma sizleri temin ederim"

PRİŞTİNE (AA) - Kosova meclisinde yapılan oylamanın üçüncü turunda oy çokluğuyla cumhurbaşkanı seçilen Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi, "Etnik ayrım gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımıza hizmet ederek ülkem için çalışacağıma sizleri temin ederim" dedi.

Oy sonuçlarının seçim komisyonu tarafından açıklanmasının ardından Mecliste konuşan Thaçi, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Görev süresi boyunca ülkesinin AB ve NATO üyesi olması için çalışacağını vurgulayan Thaçi, "Etnik ayrım gözetmeksizin, tüm vatandaşlarımıza hizmet ederek ülkem için çalışacağıma sizleri temin ederim" ifadesini kullandı.

Thaçi destekçileri de resmi sonuçların açıklanmasının ardından başkent Priştine sokaklarında kutlama yaptı.

Gün içerisinde Thaçi karşıtı muhalefet yanlılarının protestosuna sahne olan Priştine sokakları, bu kez Thaçi yanlılarıyla doldu. Kutlamalara katılan vatandaşlar, havai fişek atıp Thaçi lehine sloganlar attı.

Muhalefet milletvekillerinin tepki göstererek katılmadığı oylamanın üçüncü turunda 81 oyun 71'ini alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçilen Thaçi, 7 Nisan'da görevini mevcut Çumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'dan devralacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.