"Kosova'sız Avrupa Birliği tam değildir"

"Kosova'sız Avrupa Birliği tam değildir"
Kosova Cumhurbaşkanı Thaçi, Priştine'de düzenlenen "Ekonomiyi, büyümeyi ve istihdamı teşvik" konulu konferansta konuştu:- "Kosova'sız bir Avrupa Birliği tam değildir. İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle Kosova ile AB arasında ilk akdi

PRİŞTİNE (AA) - Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, "Kosova'sız bir Avrupa Birliği tam değildir. İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle Kosova ile AB arasında ilk akdi ilişki de kurulmuş oldu." dedi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen "Ekonomiyi, büyümeyi ve istihdamı teşvik" konulu konferansın açılışında konuşan Thaçi, Kosova ile AB arasında imzalanan İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın yabancı yatırımcıların Kosova'da yatırım yapma konusundaki güvenini artıracağını, yeni istihdam alanları yaratacağını ve ekonominin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

"Kosova'sız bir Avrupa Birliği tam değildir." diyen Thaçi, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın yürürlüğe girmesiyle Kosova ile AB arasında ilk akdi ilişkinin de kurulduğunu anımsattı.

Thaçi, "Kosova'nın ideal bir ülke olduğu söylenemez. Ancak geçmişte bizi ayıran duvarlar yıkıldı ve diyaloğun anahtarlarını bulduk. Çalışarak vatandaşlarımızın ülkemize güvenini artıracağız." dedi.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa da AB'nin Kosova'nın en önemli ekonomik ortağı olduğuna işaret ederek İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın ekonomik kalkınma anlamına geldiğini kaydetti.

Konferansa katılan Avrupa Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn da İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın Kosova ile AB arasındaki ilişkiler açısından tarihi bir an olduğunu belirterek bu anlaşmayla Kosova'nın AB geleceğinin teyit edildiğini söyledi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin Kosova ekonomisinin kalkınması için fırsat olduğunu kaydeden Hahn, ''Bu bekleme değil, geçiş sürecidir. İstikrar ve Ortaklık Anlaşması ilişkilerimiz için bir çerçeve niteliğindedir. Şimdi anlaşmanın sunduklarını en iyi şekilde değerlendirmek için çabalarımızı yoğunlaştırma zamanı." diye konuştu.

Hahn, anlaşmanın Kosova'nın iç meselelerini çözemeyeceğini vurgulayarak ülkenin geleceği için siyasi partilere diyalog çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.