Murat Dönmez

Murat Dönmez

Kötü futbol iyi sonuç

Kötü futbol iyi sonuç

Buz gibi havada, teknik direktör değişikliği ile ligde 'ben de varım' demeye hazırlanan Torku Konyaspor'da, oynanan maç değil, Ömer Ali'nin son dakikada attığı gol gündem oldu.

Kupa maçında takımı gören ama mutlaka ki daha önceden de takip ettiği belli olan Aykut Hoca, Ali Turan'ı kenarda tutup ve kaleci değişikliği ile maça başlaması aslında beklenen bir gelişmeydi.

Ancak, futbol adına ne Torku Konyaspor'da, ne de Karabük'te bir şeyler vardı. 'Öylesine' bir maç gibi oynandı 90 dakika. Taraftarları heyecanlandıran bir hareket yoktu. Soğuk hava ile birlikte niye geldim soruları vardı hemen herkeste. Çünkü Torku Konyaspor'da beklentiler çok yüksek. Aykut hocanın gelmesi ile birlikte kötü geçen 8 haftanın sonunda, bir patlama yapacağı umutları çok yüksekti. Ama istenilen olmadı. Çünkü,  sezon başında yapılan flaş transferlerin durumu ortadaydı. Hatta bir ara şarkı sözü de olan 'Ben nerde hata yaptım' cümlesini Aykut Hoca için de kullandık.

Orta sahası olmayan,  forvetsiz mücadeleye başlayan,  mücadele ettikleri alan tehlikeli olduğu için her an patlamaya hazır el bombaları olan Selim ve Tolga'nın maçın 3'de birlik bölümü içerisinde sarı kart görmeleri; üstüne üstlük, bu bölümde en güvenilir isim olan Djalma Campos'un mecburi değişikliği belki de tüm planları alt üst etti. İlk yarıyı böyle kapayan Yeşil beyazlıklar, umutlarını ikinci yarıya saklasa da; maalesef, ikinci 45 dakika da ilk yarının kopyasıydı. Artık herkes beraberliğe razı bir görüntü sergilerken, tribünleri dolduran 13 bin 763 kişi hemen hemen 90 dakika boyunca üzerine düşen görevini layıkıyla yaptı.  Hatta 85. dakikadan sonra,  "Kendin için, Bizim için, Konya için Oyna' hem destekleyici, hem de eleştiren tezahüratı iyi baskı kurunca, kupada gruplara kalma golünü atan Ömer Ali, takımı kurtaran adam oldu. Ömer Ali maça girdikten sonra da 'yaparsa bu yapar'  diye herkes de hem fikirdi.

6 haftalık bir aradan sonra gelen bu galibiyet alan Torku Konyaspor, kendi sahasında berabere kalma stresini de atmış oldu. Aykut Hoca’nın 2-3 haftalık bir periyot da bu takımı daha derleyip toplayacağına inanıyorum. Çünkü, futbol bilgisi, duruşu ve disiplini ile Aykut Kocaman'ın başarılı olacağına inancım sonsuz.

*******

Torku Konyaspor Basketbol takımız da Galatasaray'a değil maalesef hakemlere yenildi. İlk yarıda rakibi ile başa baş mücadele eden ama tecrübesizliğinin kurbanı olan, yeşil beyazlılar, ikinci yarıda fark açılmasına rağmen oyundan kopmamaları önemliydi. Özellikle son periyotta farkı 2'ye kadar indirmesine rağmen, hakem kurbanı olan Torku Konyaspor, Galatasaray'a değil, maalesef hakemlerin yanlış ve yanlı kararları sonucunda mağlup oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR