Köy Çocuklarının Orkestrası Belgesele Konu Oldu

Köy Çocuklarının Orkestrası Belgesele Konu Oldu
Muş'un Varto ilçesindeki köy okulunda müzik öğretmeni tarafından 40 öğrenciyle oluşturulan orkestranın hikayesi, yönetmen Jale İncekol tarafından belgesel haline getirildi- Yönetmen İncekol: - "Filmi, başka Aslı öğretmenler ortaya çıkıp bu gibi çocukların

DENİZLİ (AA) - SEBAHATDİN ZEYREK - Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim verilen köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan 40 kişilik orkestranın kuruluş hikayesi, belgesele konu oldu.

Hamurpet Ortaokulunda görev yapan İzmirli müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu'nun tahta, leğen ve bidonlarla müzik yapmaya çalışan yetenekli çocuklarla önce ritim grubu oluşturması, daha sonra da orkestra kurmasından etkilenen yönetmen Jale İncekol, bu başarıyı anlatan belgesel çekmeye karar verdi.

Denizli'den 4 kişilik ekiple Muş'a giden İncekol, öğretmen ve çocuklarla bir araya geldi. Onlara belgesel projesini anlatan İncekol, olumlu yanıt alınca da çekimlere başladı.

"Müzikli Bir Hikaye" adı verilen çalışmada, öğretmen Tanrıkulu'nun okula atanmasıyla başlayan süreç, öğrencilerin müziğe ilgisi ve enstrümanlarla tanışmaları konu ediliyor.

Çekimleri 1 hafta süren filmde 40 öğrenci, aileler ve öğretmenler rol aldı. 33 dakikalık belgesel filmin ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmesi planlanıyor.

- "Çocukların enerjileri mükemmeldi"

Yönetmen İncekol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filminin bir umut hikayesi olduğunu söyledi.

Vartolu öğrencilerin haberini izlediğinde adeta büyülendiğini anlatan İncekol, herkesin kendisi gibi heyecanlanıp umutlanması için bu filmi hazırlamaya karar verdiğini belirtti.

Tanrıkulu'nun sadece öğretmenlik yapmadığını, oradaki çocukların, ailelerin ve diğer meslektaşlarının dünyalarını değiştirdiğini ifade eden İncekol, "Aileler ve öğrenciler bize çok yardımcı oldu. Çocuklar çok doğal ve enerjileri mükemmeldi. Hayata umutla bakıyorlardı. Aslı öğretmenin öğrencilerin elinden tutmasıyla zincirleme oluşan bu yolculuk herkes tarafından takdir edildi." dedi.

Aslı öğretmenin başarısına tanıklık eden ve bunu öğrenenlerin bir kısmının "Ben de böyle bir şey yapabilirim" demesinin kendisi için büyük kazanım olacağını vurgulayan İncekol, "Filmi, başka Aslı öğretmenler ortaya çıkıp bu gibi çocukların elinden tutsun diye hazırladım." diye konuştu.

İncekol, ülkenin dört bir yanında Aslı öğretmenin öğrencileri gibi keşfedilmeyi bekleyen binlerce çocuk olduğunu sözlerine ekledi.

Muş'ta köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan 40 kişilik orkestra, Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne davet edilmişti. Çocukların maddi imkansızlıklar nedeniyle festivale katılamayacaklarının gündeme gelmesinin ardından orkestraya Türkiye'nin her yerinden destek mesajları gelmiş ve Aslı öğretmenin öğrencileri mayıstaki festivalde sahne almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.