Köy okullarını "kardeş" yapan proje

Köy okullarını "kardeş" yapan proje
Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki bir köyde görev yapan öğretmen Alev Sungur, "Köy Okulları Kardeştir" projesiyle, Hizan'daki 5 okulun öğrencilerine kırtasiye malzemesi ve giyim yardımını ulaştırdı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki bir köyde görevli öğretmen Alev Sungur, "Köy Okulları Kardeştir" projesiyle, Hizan'daki 5 okulun öğrencilerine kırtasiye malzemesi ve giyim yardımında bulundu.

Mollafadıl köyünde öğretmenlik yapan Sungur, sosyal medya üzerinden topladığı yardımlarla öğrencilere destek oluyor.

Daha önce başlattığı kampanyalarda topladığı kitaplarla 16 köy okuluna kütüphane kurulmasını sağlayan, öğrencilerini İstanbul gezisine götüren, 53 yıllık okuluna kalorifer sistemi kurduran Sungur, şimdi de "Köy Okulları Kardeştir" projesini yürütüyor.

Sungur, bu kapsamda Hizan ilçesindeki 5 köy okuluna, kırtasiye malzemesi ve giysi gönderdi. Bunlar, ihtiyaç sahibi 150 öğrenciye dağıtıldı.

Alev Sungur, yaptığı açıklamada, 3 yıldır köyde öğretmen olduğunu söyledi.

Önce köyündeki öğrencilere destek için kampanya başlattığını anlatan Sungur, "Hayır sahipleri, sesime kulak verdi ve çocuklarımın hepsinin giyim, kırtasiye, oyuncak, müzik aleti gibi ihtiyaçlarını karşıladık." diye konuştu.

Adilcevaz'daki köylerde okuyan diğer çocuklar için de kampanya düzenlediğini belirten Sungur, bu çerçevede yüzlerce öğrencinin mont, bot, şapka ve bere ihtiyaçlarının hayır sahiplerince karşılandığını kaydetti.

Sungur, "Yine hiç görmediğimiz onlarca köy okuluna, kırtasiye malzemesi, giyim ve kitap ulaştırdık. Hazırladığım 'Köy Okulları Kardeştir' projesiyle de Hizan'da 5 köy okuluna kırtasiye malzemesi ve giyim gönderdik. İnsanlara faydam dokunduğu zaman mutlu oluyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.