Köy okulu TEOG'da ilçe birincisi çıkardı

Köy okulu TEOG'da ilçe birincisi çıkardı
YOZGAT (AA) - Akdağmadeni ilçesine bağlı Sazlıdere köyü Ortaokulu’nda öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Güngör, Temel Eğitimden Orta Öğretime...

YOZGAT (AA) - Akdağmadeni ilçesine bağlı Sazlıdere köyü Ortaokulu’nda öğrenim gören 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Güngör, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 120 sorunun 118’ini doğru cevaplayarak ilçe birincisi oldu.

Okul Müdürü Haydar Yurdakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencisinin başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek, emeği geçen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrencisinin başarısını çeyrek altın ve plaket ile ödüllendirdiklerini ifade eden Yurdakan, "İnşallah bu başarı diğer öğrencilerimize örnek teşkil edecektir. Öğrencimizin göstermiş olduğu bu başarı kırsal kesim çocuklarına fırsat verildiği zaman neleri başarabileceğinin en büyük kanıtıdır." dedi.

Başarısının sırrını ailesinin ve öğretmenlerinin verdiği desteğe ve disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu belirten Tuğçe Güngör, "Köyde okumanın dezavantajları var. Avantajı ise beni hırslandırmasıdır. Daha çok çalışıyorum. Önce iyi bir lisede eğitim alıp oradan da iyi bir üniversitede okuyarak eğitimime devam etmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.