Köy okulunda robot fuarı

Köy okulunda robot fuarı
Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu öğrencileri, okullarında düzenlenecek fuar için birbirinden "maharetli" robot tasarladı

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulu öğrencileri, okullarında düzenlenecek fuar için birbirinden "maharetli" robot tasarladı.

Daha önce de tasarladıkları robotlarla birçok fuar ve yarışmaya katılan öğrenciler, bu kez kendi okullarında düzenlenecek fuar için robot yapıyor.

Çiçek sulayan, yemek karıştıran, görev bildiren, müzik çalan, konuşan, yük kaldıran ve daha birçok ilginç özelliklere sahip robotları okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Akarcan Çakır ile hazırlayan öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Robotların yazılımlarından devrelerine kadar her aşamasıyla büyük bir dikkatle ilgilenen öğrenciler, karşılaştıkları sorunları öğretmenleriyle aşmaya ve en iyi robotları ortaya çıkarmaya çabalıyor.

Robotların sergileneceği Gökçe Çakmak Köyü Ortaokulunda düzenlenecek fuarın maliyetinin bir kısmı TÜBİTAK tarafından karşılanırken kalan kısmı da köy kooperatifi tarafından üstlenildi.

-"Öğrenciler, TEOG dışında da bir şeyler yapabileceklerini gördü"


Öğretmen Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin, bu çalışmalarla TEOG dışında da bir şeyler yapabileceklerini gördüklerini dile getirdi.

Çakır, 25-26 Mayıs'ta düzenlenecek Robotik Bilim Fuarı'nda 25 proje kapsamında 30 robotun yer alacağını bildirdi.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Kerem Yılmaz da robotlarla ilgili araştırma yapmayı sevdiğini dile getirerek, "Yaşıtlarım bu gibi şeylerle pek uğraşmaz ama benim ilgim var. Uğraştığım robotum, drone. Onu geliştirmeye çalışıyorum." diye konuştu.

6. sınıf öğrencisi Rıdvan Salih Olgun da robot yapmaya başladıktan sonra çok fazla şey öğrendiğini belirterek, "Bu robotları hocalarımızla birlikte yaparak karşılaştığımız sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.