Köy Okulunda "Tübitak 4006 Bilim Fuarı"

Köy Okulunda "Tübitak 4006 Bilim Fuarı"
Batman'ın Beşiri ilçesinde bağlı Yontukyazı köyünde açılan "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda öğrenciler, yaptıkları projeleri köyün ileri gelenlerinin beğenisine sundu - Kaymakam Maslak: - "Artık köylerimize kadar inen bilim şenliklerinden dolayı mutluyuz, gu

BATMAN (AA) - Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Yontukyazı köyünde "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" açıldı.

Köyün taziye evinde açılan fuarda, köydeki ortaokulda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı projeler büyüklerinin beğenisine sunuldu.

Fuarda, hac dönemlerinde olası izdihamlarda engellilerin zarar görmesinin önüne geçmek için yapılan projenin yanı sıra suyun doğadaki dönüşümü, kamyonların kendi yükünü tartabilmesi için tasarlanan sistemin de aralarında olduğu çok sayıda proje yer aldı.

Fuarın açılışını gerçekleştiren Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce köy denilince akla bilimin gelmediğini, teknolojinin gelişmesi ile artık köylerin birer bilim merkezi haline geldiğini söyledi.

Bilim şenliklerinin köylere kadar inmesinin gurur verici olduğunu belirten Maslak, şöyle konuştu:

"Artık günümüzde gelişen teknoloji milli eğitimimizdeki dönüşümü ortaya çıkarması bakımından önemli. Artık bilim şenlikleri köylerimize kadar indi. Hepimizin bunu desteklemesi gerekiyor. Çocuklarımızdaki bilim ışığını, bilgilerin açığa çıkması bakımından da hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Artık köylerimize kadar inen bilim şenliklerinden dolayı mutluyuz, gururluyuz, geleceğimiz adına da umutluyuz."

Açılışın ardından Maslak, beraberindeki Muhtar Ramazan Çöl ve Okul Müdürü Adlan Demirdağ ile fuarı gezdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.