KÖYDES projeleri için Aksaray'a ödenek

KÖYDES projeleri için Aksaray'a ödenek
AKSARAY (AA) - Köylerin altyapısının desteklenmesi projeleri (KÖYDES) kapsamında Aksaray'a 3 milyon 782 bin lira ödenek tahsis edildiği bildirildi.Aksaray...

AKSARAY (AA) - Köylerin altyapısının desteklenmesi projeleri (KÖYDES) kapsamında Aksaray'a 3 milyon 782 bin lira ödenek tahsis edildiği bildirildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Aksaray'a tahsis edilen ödeneklerin köylerden gelen talepler ve köylerin köy içi düzenleme çalışmaları, içme suyu ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağını söyledi.

Aksaray’a geçen yıldan yüzde 7 daha fazla ödenek ayrılarak 2016 yılı için 3 milyon 782 bin lira tahsis edildiğini belirten Ataklı, "KÖYDES projeleri için tahsis edilen ödenekler temel altyapı hizmetleri, içme suyu, yol, köy içi kilitli parke taşı döşemesi, kanalizasyon gibi işler için kullanıldı. Aksaray’da ağırlıklı olarak içme suyu ve parke taşı döşemesi işleri yapıldı. Merkez ve ilçelere tahsis edilecek ödenekler köylerin öncelikli ihtiyaçları göz önünde bulundurularak harcanacak." dedi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Haluk Sezen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün ve ilçe kaymakamları katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.