Köye dönene 15 bin lira yardım kampanyası tutmadı

Köye dönene 15 bin lira yardım kampanyası tutmadı
Rize’nin İkizdere ilçesi Gölyayla Köyü Muhtarlığı, 7 yıl önce başlattığı kampanya ile gurbetten köye dönenlere 15 bin lira para yardımı yapacağını duyurdu. Aradan geçen süre içerisinde 4 aile kendi istekleri ile köye dönüş yaptı....

Rize’nin İkizdere ilçesi Gölyayla Köyü Muhtarlığı, 7 yıl önce başlattığı kampanya ile gurbetten köye dönenlere 15 bin lira para yardımı yapacağını duyurdu. Aradan geçen süre içerisinde 4 aile kendi istekleri ile köye dönüş yaptı. Köydeki azalan nüfusun önüne geçebilmek adına başlatılan kampanya yeterli ilgili göremeyince sonlandırıldı.
İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki 30 haneli ve 200 nüfuslu Gölyayla Köyü’nde 7 yıl önce köy muhtarlığı ile İstanbul’da bulunan Gölyayla Köyü Yardımlaşma Derneği tarafından, ’Köye Dönüş’ kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında gurbette yaşayan köylülerin köye döndürülmesi amaçlandı. Köye dönen her aileye 15 bin lira para yardımının yapılacağı kampanya, aradan geçen 7 yılda beklenen ilgiyi görmedi. Köye sadece dört aile kendi istekleri ile geri döndü. Köye dönüş kampanyasında başarı sağlanamayınca kampanya sonlandırıldı. 
Köy muhtarı Dursun Ali Kan, “Kampanya kapsamında köye dönen her aileye 15 bin lira yardımda bulunacağımızı duyurduk. Azalan köy nüfusumuzu yeniden kazanmak adına başlattığımız kampanyamıza kimse ilgi göstermedi. Sadece 4 aile köye döndü. Onlar da 15 bin liralık yardımı kabul etmedi. Gittikleri illerde düzenlerini kuranlar, çocuklarını okutanlar, çalışanlar var. Dönmek kolay olmuyor. Gurbette yaşayan 5 bine yakın köylümüz kampanyamıza ilgi göstermeyince bizde sonlandırdık.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.