Köylülerin atık su eylemi

Köylülerin atık su eylemi
Adıyaman'da atık suların göletlerine karıştığını öne süren köylüler, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmasını talep etti

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki atık suların göletlerine karıştığını iddia eden bazı köylüler, ilçenin bağlantı yollarını trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Mülk köyünde yaşayan vatandaşlar, Yüzüncü Yıl Göleti'nde bir araya geldi.

Kahta ilçesinin atık su ve kanalizasyonunun hiçbir arıtma yapılmadan gölete aktığını savunan köylüler, ilçenin diğer köylerle bağlantı yolunu trafiğe kapattı.

Köylüler adına konuşan Ferhat Vural, atık suda çok sayıda hastalık yapıcı mikroorganizmalar mevcut olduğu için insanların doğrudan ya da dolaylı olarak hastalıklara yakalandığını ileri sürdü.

Köylerindeki yoğun çevre kirliğinin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini ileri süren Vural, şöyle devam etti:

"Halkımızın büyük bir kesimi astım, hepatit, enfeksiyon, cilt rahatsızlığı, kanser gibi hastalıklarla karşı karşıya kalmakta. Yakın bir zamanda 4 kişi kanserden yaşamını yitirdi. Şu an köyümüzde 20 kişi ölümcül hastalıkların pençesine düştü. Bir çok köylümüz Ankara, Adana, Gaziantep, Malatya ve Kahramanmaraş gibi illerin üniversite hastanelerinde kanser ve hepatit tedavisi görmekte. Köy halkı 30 yıldan beri devam eden bu sorunun resmi olarak çözülmesi için defalarca gerekli tüm mercilere başvurdu, imza kampanyaları düzenledi, defalarca seslerini duyurmak için eylemler yaptılar, fakat çeyrek asırdan beri devam eden bu sorun bir türlü çözülmedi."

Yaklaşık 2 saat ilçenin çevre köylerle bağlantı yolunda eylem yapan vatandaşlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.