Koyuncu FIAT’tan SÜ’ye hibe

Koyuncu FIAT’tan SÜ’ye hibe
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ne Koyuncu Fiat tarafından Egea model araç hibe edildi.

Hibe törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Tofaş Satış Bölge Müdürü Tekin İnanç ile çok sayıda davetli katıldı.

BU ARAÇ BİLİME KATKI SAĞLAYACAK

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, “Bu aracın bu fakülteye gelmesi oldukça isabetli oldu. Çünkü bizim teknik eğitim fakültesinden gelen alt yapımız var. Bu aracın mekanik, elektronik, yakıt düzeneği ile her bakımdan testi yapılacak. Tofaş yetkililerine bur aracı hibe ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu araç bilime ciddi anlamda katkı sağlayacak” dedi. Tofaş Satış Bölge Müdürü Tekin İnanç ise, “Bugün sizlere mesleki eğitime destek kapsamında vermiş olduğumuz Egea otomobil şuanda Tofaş fabrikasında üretilen ve tüm Avrupa’ya hatta Amerika kıtasını yollamış bir modeldir. Burada üretilen bu aracımızı öğrencilerin rahatlıkla inceleme, günümüz teknolojisini yakından taklip etme olanağı sağlayacağı için ben de gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ YERLİ OTOMOBİL TASARIMI

Tofaş’a bu duyarlılığından ve hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum diyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Gerçekten Egea bir eğitim aracı. Hele hele yerli otomobil üretimin çok istendiği ve çok gündemde olduğu şu günlerde böyle katkının ve desteğin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra da iş birliğimiz sürecek. Burada önemli olan husus üniversite-sanayi işbirliği kavramıdır. Biz Konya sanayisiyle başta Teknoloji Fakültesi Dekanlığının katkı ve çabalarıyla ciddi bir iş başlattık. İntörn mühendislik fakültesi uygulaması teknoloji fakültemizde başladı. Selçuk Üniversitesi olarak gerekli hukuki işlemleri başlattıktan birinci vazifemiz tamamen yerli olan bir otomobil tasarımı süreci başlatmak. Bununla ilgili bir merkez kuruyoruz. Eğer ortaya herkesin beğenisini ve takdirini kazanmış bir araç çıkarsa imalat sektörü ile ilgili süreç de başlatılabilir” dedi. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.