Koyunlar yaz tıraşıyla serinliyor

Koyunlar yaz tıraşıyla serinliyor
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde özenle yetiştirilen ivesi ırkı koyunlar, havaların ısınmasıyla kırkılarak meralara bırakılıyor

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesinde özenle yetiştirilen ivesi ırkı koyunlar, havaların ısınmasıyla kırkılarak meralara bırakılıyor.

Hayvan varlığı bakımından Türkiye'nin büyük işletmeleri arasında yer alan TİGEM bağlı Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğündeki ivesiler, damızlık olarak yetiştiriliyor.

Yüksek süt verimi ve etinin lezzetiyle bilinen ivesi cinsi koyunlar, ihale usulüyle yurt dışının yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden gelen besicilere satılıyor. İşletmenin önemli gelir kalemleri arasında yer alan ivesi cinsi koyunların satışından elde edilen gelir ise hayvancılık projelerinde kullanılıyor.

Tam otomatik makinelerle sağılan ve sütleri ölçülen koyunlar, havaların ısınmasıyla görevliler tarafından elektrikli makinelerle kırkılıyor. Daha sonra hazırlanan kanallarda hastalıklara karşı ilaçlı suyla yıkanan hayvanlar daha iyi gelişmeleri için meralara bırakılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.