KPSS-DHBT Sonuçları, DHBT Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS DHBT Sınav soruları

KPSS-DHBT Sonuçları, DHBT Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS DHBT Sınav soruları
DHBT Sonuçları, DHBT Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS DHBT Sınav soruları, Kpss DHBT sonuçları 2014, Din Hizmetleri Alan Testi sınavı sonuçları, KPSS 2014 DHBT Sınav soru ve cevapları açıklandı mı, DHBT sınav soruları Açıklandı Mı?

DHBT Sonuçları, DHBT Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS DHBT Sınav soruları, Kpss DHBT sonuçları 2014,  Din Hizmetleri Alan Testi sınavı sonuçları, KPSS 2014 DHBT Sınav soru ve cevapları açıklandı mı, DHBT sınav soruları Açıklandı Mı? İşte tüm detaylar haberimizde sizleri bekliyor.Ösym tarafından yapılan KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavının ardından DinHizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) sınavı 18 Ekim tarihinde 81 ilde gerçekleşti. KPSS DHBT sınav sonuçları.  

 

 

Ösym tarafından yapılan KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavının ardından Din HizmetleriAlan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) sınavı 18 Ekim tarihinde 81 ilde gerçekleşti. ÖSYM DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor 26 Ekim DHBT sınav sonuçları açıklandı mı?
 
KPSS DHBT sınavına giren adayların merakla beklediği sınav soruları cevap anahtarı ve sınav sonuçlarının ne zaman yayınlanacağıdır. ÖSYM 18 Ekim DHBT sınav soruları ve cevapanahtarı
 
18 Ekim Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) sınav soruları henüz yayınlanmadı fakat sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandığında bu başlık altından sizlere duyurulacaktır.
 
18 Ekim 2014 ÖSYM Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans)  sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmadı ve açıklanma tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. DHBT sınav sonuçlarının açıklanması ile buradan sizlere duyurulacaktır.
 
Sınava giren adaylara çoktan seçmeli ve 40 sorudan oluşan alan bilgisi testi uygulandı.
 
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin ilk 20 sorusu temel din bilgisi alanında yer alan sorulardan oluşuyor.  Temel din bilgisi alanındaki bu sorular, sınava giren tüm öğrenim düzeyinden adaylar tarafından ortak olarak cevaplandırılıyor. Bu sorularda İslam inanç esasları, İslam ibadet esasları, kur'an-ı kerim, siyer ve İslam ahlakı ile ilgili konular yeralıyor. DHBT'nin ikinci 20 sorusu ise adayların öğrenim düzeyine göre hazırlanıyor ve bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat fakültesi müfredatından, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için ilahiyat ön lisans programı müfredatından ve ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için imam hatip okulları müfredatından hazırlanıyor.
Sınav sonrası adayların genel fikri soruların zor olmadığı yönünde gerçekleşti.


 
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçları kaç yıl geçerli?
 
KPSS sınavlarında öğretmen adayları hariç diğer tüm sınavların puanları iki yıl geçerlidir. KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı sonuçları yalnızca bir yıl geçerlidir. Öğretmen adayları eğer MEB tarafından atanamazlarsa bir sonraki KPSS’ye girmek ve istenilen puanı almak zorundadır.
 
ÖSYM’den yapılan sonuç açıklaması;
 
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
 
KPSS MEMUR ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
2014 KPSS ile ilk memur alımının Kasım ayı ortalarında olması bekleniyor. Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. yerleştirme yapacak. Yerleştirmenin 17-26 Kasım 2014 arasında ÖSYM aracılığıyla yapılması bekleniyor. Diyanet Başkanlığında görev almak için sınava giren adaylar da KPSS puanını kullanarak DİYANET dışında diğer devlet memurluklarına başvuruda bulunabilecekler. Bunun için KPSS’ye hangi kategoriden girdinizse o bölümün mezunu olup diplomasını almanız ve 18 yaşınızı tamamlamanız gerekiyor. Bu 2 şart yerine gelmeden devlet memurluğuna başvurunuz zor. Sadece KPSS ile başvuracaklar, haber sitlerini takip ederek kurumların personel alım haberlerini araştırmalılar. Sonra hangi kurum hangi şartlarda memur alıyor, inceleyip, durumlarına uygun olan kurumların memur alımlarına başvurularını yapabilirler.  DİYANET’te görev alacaklar ise KPSS yanında DHBT için de sınava girmiş olmalılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum