KPSS sınav yerleri açıklandı! Hangi okulda sınava gireceksiniz

KPSS sınav yerleri açıklandı! Hangi okulda sınava gireceksiniz
KPSS 2016 Kamu Personel Seçme Sınavına artık sayılı günler kaldı. Devlet memuru olmak isteyen adaylar büyük bir heyecanla sınavın yapılmasını bekliyor

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına çok az bir zaman kaldı. KPSS sınavı öncesi ÖSYM'den yapılan önemli bir açıklama var. ÖSYM, sınav takviminde 9 Haziran 2016 olarak yer alan 2016-KPSS Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 olarak değiştirdi. Ayrıca KPSS kapsamında yeni bir sınav yapılmaması durumunda sonuçlar, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. Aşağıda yer alan linkten sınav giriş yerlerinizi çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

KPSS 2016 NE ZAMAN?

KPSS sınavları (Alan Bilgisi, Öğretmenlik Alan Bilgisi ve Lisans) için başvurular Mart ayının sonunda alınmıştı. Üç KPSS’nin başvuruları aynı dönemde alınsa da  sınavlar farklı günlerde gerçekleştirilecek.
2016 KPSS Lisans (Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Mayıs Pazar, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 29 Mayıs Pazar ve son olarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 24 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.