KPSS soruşturmasında 82 kişi tutukladı

KPSS soruşturmasında 82 kişi tutukladı
2010 KPSS'de soruların sızdırılması iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 88 şüpheliden 82'si tutuklandı

2010 KPSS'de soruların sızdırılması iddialarına ilişkin Ankara merkezli 35 ildeki operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 88 şüpheliden 82'si tutuklandı, 6'sı adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde Ankara Adliyesine sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman, ifadeler üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda şüphelileri, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "örgütlü sahtecilik" ve "terör örgütü üyesi olma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, şüphelilerden 82'sinin tutuklanmasına, 6'sının ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kararın açıklanmasının ardından bazı şüphelilerin avukatları hakim Süer'e tepki gösterdi.

Şüphelilerin hakimlik sorgusu yaklaşık 18 saat sürdü. Bu sırada bazı şüphelilerin adliye koridorunda bulunan banklarda uyuduğu görüldü.

Ayrıca, gözaltındaki 88 şüphelinin sorgusu sürerken, paralel yapıya yakınlığıyla bilinen bir firmadan yemek servisi yapıldı.

2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Eğitim Bilimleri Testi'nde usulsüzlük yaptığı ileri sürülen 22'si kadın 100 kişi hakkında 13 Mayıs Cuma günü 35 ilde gözaltı kararı alınmıştı. Şüphelilerden 92'si gözaltına alınmıştı.Gözaltındaki zanlılardan 4'ü hamile olduğu için savcının talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınamayan biri kadın 8 şüpheli ise halen aranıyor. Bu şüphelilerden birinin yurtdışında olduğu tespit edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.