KPSS'de yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme yapılacak mı?

KPSS'de yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme yapılacak mı?
KPSS 2014/2 Bazı Kurum ve Kuruluşlara ÖSYM sınav puanı ile yerleştirmeler yapıldı. Bu yıl yapılan tercih yerleştirme işlerimde yaklaşık 5 bin aday yerleşti. Fakat merak edilen ise KPSS yerleştirmelerinde yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme-tercih yap

KPSS tercih başvuruları ÖSYM tarafından alındı ve sonuçlar geçtiğimiz hafta açıklandı. Şimdi ise adayları ÖSYM KPSS tercihlerinde ek yerleştirme işleminin yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar. 
 
ÖSYM yapmış olduğu sınavlara ve yerleştirmelere devam ediyor. Açıkldığı en son yerleştirme sonuçları KPSS 2014/2 yerleştirme sonuçları açıklandı. KPSS Ek yerleştirmeleri ise gerektiği takdirde yapılacaktır. Tarihi ise ÖSYM tarafından osym.gov.tr üzerinden açıklanacaktır.
 
3 YERLEŞTİRME DAHA YAPILACAK
 
2014/2 KPSS tercihleri, 2014 KPSS puanlarına dayalı ilk yerleştirmedir. 2014 KPSS puanları ile, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere 3 yerleştirme daha yapılacaktır.
 
2014/2 KPSS tercihlerinde yerleşenler, atamaları yapılsa da yapılmasa da, 2015 Haziran ve Kasım ile 2016 Haziran tercihlerine başvuramayacaktır. Bu nedenle yerleşen adaylar branş sıralamalarını bu duruma göre yeniden belirleyebilir.
 
KPSS İLE KURUMSAL ALIM DA YAPILMAKTADIR
 
Diğer taraftan, bilindiği üzere sadece ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesiyle personel alımı yapılmamaktadır. Memur, sözleşmeli ve işçi statüsünde olmak üzere, kurumsal alımlar da yapılmaktadır. Yerleşemeyen adaylar bu ilanları, ilan.memurlar.net adresinden de takip ederek kendi durumlarına uygun kadrolara başvurabilirler.
 
KURUMSAL ALIM DA YERLEŞEN, MERKEZİ ALIMA BAŞVURABİLECEK
 
Kurumsal alımlar ile bir kadroya yerleşenlerin, 2015 Haziran ve Kasım ile 2016 Haziran merkezi tercihlerine başvurma hakları devam edecektir.
 
2015'TEKİ MERKEZİ YERLEŞTİRME KADRO SAYILARI ÇOK FAZLA OLMAYACAK
 
2014 Bütçe Kanununda yer alan atama sayısı sınırı, 2015 yılı Bütçe Kanununda da aynen yer almaktadır. 2014 yılında, Haziran ayındaki yerleştirmelerde 10 bin, Kasım ayındaki yerleştirmelerde ise 5 bin civarında kadro yer almıştı. 2014 ve 2015 Bütçe Kanunlarında aynı hükümler yer aldığı için, beklentiyi ve planları, 2015 yılında da bu civarlarda bir kadro alınacağını şeklinde oluşturmak uygun olacaktır.(Memurlar.Net)
 
KPSS NEDİR?
 
03.05.2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmış olan “Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”, daha önce kamu kurum ve kuruluşlarına personel seçimi ve ataması ile ilgili yönetmelikleri yürürlükten kaldırmış, DMS ve KMS birleştirilerek Kamu Personeli Seçeme Sınavı (KPSS) adı altında bir sınavın yapılmasını öngörmüştür. Yukarıda sözü edilen yönetmelik, kadroları A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olarak sınıflandırmıştır.
 
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ilk defa 1999 yılında DMS (Devlet Memurluk Sınavı) adıyla yapılan ve her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılan sınavdır. Bu sınav 1999 ve 2000 yıllarında DMS, 2001 yılında KMS ve 2002 yılından itibaren de KPSS adıyla düzenlenmektedir.
 
KPSS-A NEDİR?
 
KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS-A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında bazı değişiklikler olabilmekteydi. Örneğin Başbakanlık Uzman yardımcılığına (A) bölümü mezunu, Maliye müfettişliğine de (B) mezunları başvuramayabilmekteydi. Ancak, KPSS’nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin bazı kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendisilerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir: Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır.
 
KPSS - B NEDİR?
 
Yukarıda belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, Müfettiş, Uzman, Denetmen ve Kontrolör yardımcılığı ile Kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Memur, Psikolog, Mimar, Veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.