Kraftlayner kağıt ithalatına soruşturma

Kraftlayner kağıt ithalatına soruşturma
ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığı, ABD menşeli beyazlatılmamış kraftlayner kağıtların ithalatında uygulanmakta olan dampinge karşı kesin önlemin etkisiz...

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığı, ABD menşeli beyazlatılmamış kraftlayner kağıtların ithalatında uygulanmakta olan dampinge karşı kesin önlemin etkisiz kılındığı iddiasıyla yeniden soruşturma açılmasına karar verdi.

Bakanlığın "İthalatta Haksız Rekabeti̇n Önlenmesi̇ne İli̇şki̇n Tebli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bir kağıt ambalaj firması, ABD menşeli "metrekare ağırlığı 175 gramı geçmeyen beyazlatılmamış kraftlayner kağıtların ithalatında uygulanmakta olan dampinge karşı kesin önlemin, ihraç fiyatlarının düşürülmesi suretiyle etkisiz kılındığı iddiasıyla Bakanlığa başvurdu. Söz konusu başvuruya dayanılarak ihraç fiyatının yeniden belirlenmesi ve ihraç fiyatına göre damping marjının tekrar hesaplanabilmesi için yeni soruşturma açıldı.

Öte yandan, "İthalatta Gözeti̇m Uygulanmasına İli̇şki̇n Tebli̇ğ" de Resmi Gazete'de yayımladı. Tebliğ uyarınca çelik radyal kuşaklı dış lastik ile ağır vasıta dış lastikleri ithalatında gümrük kıymeti kilogram başına 5 doların altında olan ürünlere yönelik gözetim uygulanacak. Gözetim belgeleri 6 ay süreyle geçerli olacak.

Tebliğ, 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.