Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Kral çıplak diyebilmek

Kral çıplak diyebilmek

Kimin söylediğinin çok önemi yok sevdiğim bir şarkı var:

Sussan olmuyor susmasan olmaz / Dil dursa hâkim bey tende can durmaz / Yazsan olmuyor yazmasan olmaz / Kaleme tedbir koma tek durmaz.

Cuma günü Konya’dan Cumhurbaşkanı geçti tesadüf bu ya cuma sabahı Konya’nın kenar mahallelerinden birinde bir çay ocağında oturuyorum, 2 yaşlı amca hararetli şekilde konuşuyor, masa etrafı kalabalık, derinlemesine yaptıkları tahlillerde “arkadaş sen hata etmişim deyip çekileceksin, bunca kandırılan adam ne olacak? Hani alınları secdeliydi bunların. Müslüman aynı delikten kaçıncı defa sokulacak?”

Görünüşlerinin elverdiği kadarıyla milli görüş kökenli amcalar, AK Parti’ye düşmanca değil kendi çocukları hassasiyetiyle konuştukları belli. Kulak tıkamak değil kabartmak lazım!

Belki 50 defa yazdım yine söylüyorum. FETÖ/PDY ile sonuna kadar, dibine kadar, idama kadar mücadele edelim. Gerçek teröristleri bulup çıkarıp gereken neyse yapalım. Ama yapılan yanlışları da görelim!

Şimdi bunları söyledik, aşağıdakileri yazdık diye muhtemelen bizleri de tukaka ilan edenler olacak. Varsın olsunlar. Allah’ın bildiğini kuldan niye saklayalım? Hepten yalaka takımına mı uyalım biz de?

Bir yerlerde yanlışlık yapılıyor ve birileri kral çıplak demezse bu işin sonu hüsran olacak. Neden mi? Zira Konya’da son yılların en organize mitingi yapılmaya çalışıldı. Gece geç saatlerde miting alanını kontrol eden Sayın Ahmet Sorgun’un bizzat alandaki çalışmalarına şahit olduk. Gençlik teşkilatları ve de belediyelerin çalışmalarına da biliyoruz. Samimiyetle davrandılar. Tabi arada falso veren AK Parti’nin kendi içinden görünenler vardı hatta kendini dışlanmış hissedenler onları şimdilik bu cümlelerle geçirelim bilen biliyor zaten.

Peki, ne oldu mitingde? Çok büyük devasa bir katılım bekleniyordu her şeyden önce. Diğerlerine göre yapılanlar farklıydı, onlara girmeyeceğim ama netice de farklı olmalıydı. Ya sonuç?

Her mitingdeki âdetim üzere meydanda halkın arasından gezerim konuşulanlara kulak verir kalabalığın ne hissettiğini çözmeye çalışırım, yine yaptım inanın meydanda tahmin edildiği gibi bir kalabalık yoktu. Hatta Kültür Parktaki caminin önleri ancak dolmuştu.

Sizce bu neyin habercisi? Şimdi birilerinin şapkayı önüne koyup düşünme zamanıdır.

Cumhurbaşkanına ısrarla “mağduriyet falan yok mağdurlar varsa onlar şehitler ve gaziler” dedirtenler ya bu işin farkında değiller ya da büyük bir hesap içindeler. İnanın bu AK Parti ile halkı ayrı düşürmenin bir oyunu. AK Parti’yi muhalefet yıkmayacak. AK Parti darbelerden yıkılmayacak. Bunu çözdüler. AK Parti yine kendi içinde kendi kendini yıkacak ve bunun fitilini ateşlediler. Çünkü şu anda tam da “at izi it izi” meselesinin göbeğindeyiz ve hızla bu gündemden uzaklaşmaya çalışıyoruz. Peki neden? Mağduriyetler üzerinden AK Parti’nin oy kaybedeceği ve muhalefetin bu kanattan oy kazanacağını düşünüyorlar.

Şimdi ikna ettiler ufukta bir seçim de görünüyor. Tepki oyları deyip geçmeyin, AK Parti ciddi bir yara alabilir!

Eğer Parti’nin akil adamları bu işe bir çare bulmazlarsa; muhalefetin gazıyla seçimlere girmek hüsran getirebilir. AK Parti bu meseleleri halletmeden bu topa girmemeli. Evet, belki kendi içini de böyle temizleyeceğini düşünüyor ama bilsin ki şu an anketler yalan söylüyor. Eski gücüne kavuşması için bu süreci en doğru politikalarla atlatması gerekiyor. Konya ciddi bir örnektir. Kalenizde bile bu şekilde iseniz gerisine bir şey dememek lazım.

Ne olup ne bittiği iyi ölçülmeli tartılmalı ona göre hareket edilmeli. Direkt parlemento seçimleri yapılmamalı. Çünkü en küçüğünden büyüğüne halk kitleleri artık tepki cümleleri kuruyor ve bunlar boş laflar değil.

Diyeceksiniz ki “Konya’da Ahmet Davutoğlu etkisi de var” buna da hayır demem.

Zira demokrasi mitinglerinde Ahmet Davutoğlu’nun şehirde konuşması esnasında “Yahu şöyle adam Başbakanlıktan alındı, neden alındı hiçbir gerekçe yok” cümlelerini işitti bu kulaklar. Öyleyse anlamalıyız ki bunun da PR’si iyi yapılamadı.

Evet, yıllardır FETÖ’yle tek başına mücadele eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yine yalnız, yine etrafındakiler bunları söylemekten aciz. İsteyen istediğini söylesin davamız da yolumuz da belli Allah’ın izniyle. Bu omurgadan ayrılmayacağız. Bu ülkenin bu devletin dirayeti ve geleceği için AK Parti’ye ihtiyaç var. Birileri pis bir plan uyguluyor.

İnanın şu an FETÖ ile mücadeleyi AK Parti falan yapmıyor. Başka bir kumpas var.

Son 10 gün içinde Bylock’tan alınan binlerce üst rütbeli polis hakim savcı 3 aydır güya bu mücadeleyi yapanlardı! Bu soruyu neden kimse sormuyor? Bunlar kripto değiller mi? Bunların ortalığa karıştırmak için yaptıklarını şimdi nereye koyacağız?

Söyleyecek o kadar çok şey var ki! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR