Kral Selman'ın Oğlunu Yeni Veliaht Olarak Ataması

Kral Selman'ın Oğlunu Yeni Veliaht Olarak Ataması
İİT, Mısır ve Yemen, Suudi Arabistan'da birinci veliaht prens ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ı tebrik etti

KAHİRE (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Mısır ve Yemen, Suudi Arabistan'da birinci veliaht prens ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ı tebrik etti.

İİT Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kral Selman'ın "yaptığı bu başarılı seçimden" övgüyle söz edildi.

Açıklamada, yeni Veliaht Prensi "Muhammed bin Selman'ın başta Riyad'taki ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi
olmak üzere kısa süre içinde ülke içinde ve dışında gerçekleştirdiği başarılar, onu sürecin adamı yapmıştır." ifadesi kullanıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Muhammmed bin Selman'ı telefonla arayarak tebrik ettiği belirtildi.

Görüşmede Sisi'nin Suudi Arabistan yönetimi ve halkına başarı dileklerinde bulunduğu, Muhammed bin Selman'ın da Sisi'ye teşekkür ederek iki ülke ilişkilerinin güçlü olduğunu vurguladığı aktarıldı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin de Muhammed bin Selman'a tebrik telgrafı gönderdiği ifade edildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Suudi Arabistan yönetiminin ülkesine karşı gösterdiği dost tutumunu Yemen halkının unutmayacağı kaydedilen telgrafta, Muhammed bin Selman'ın askeri, ekonomik ve siyasi alandaki başarıları ile "daha iyi bir yarın" güvencesi veren gelecek vizyonundan övgüyle söz edildi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı sabah saatlerinde yayımladığı kararnamelerle birçok üst düzey makamda görev değişiklikleri yapmıştı. Bunlar arasında en çok dikkati çeken, Muhammed bin Nayif'in yerine Kral Selman'ın oğlu Muhammed bin Selman'ın birinci veliaht olarak atanması olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.