Murat Dönmez

Murat Dönmez

Kredi devam ediyor ama...

Kredi devam ediyor ama...

Konya'da yaşayanların, takımına gönül verenlerin Konyaspor'dan beklentileri en üst düzeyde olmasından daha doğal bir şey yok.

Böyle olunca da, tribünlerde oturanlar baskı yapan, mücadele eden, göze hoş gelen bir futbol seyretmek istiyor tabi doğal olarak. Ama ne yazık ki; güzel oynayana değil, gol atıp, puan veya puanlar alırsan para veriliyor.

Avrupa macerasıyla birlikte hem hafta sonu hem de hafta içi maç yapmak zorunda kalan yeşil beyazlılar bu tempoya ayak uyduramayınca, ortaya böyle oyun sistemleri çıkabiliyor. Yarın bir gün Türkiye Kupası da dahil olunca şimdilik 3 kulvarda mücadele edecek bir kadroya sahip olmayan Konyaspor'da neler olup biteceğini hep birlikte izleyeceğiz.

Adanaspor karşısında mutlak favori olarak çıkan yeşil beyazlılar, 90 dakika boyunca durumu idare etti. Yenemezsen bile yenilme taktiği uygulandı sanki. Kendi sahasındaki puan kaybının mazereti de, Gent yorgunluğu olabilirdi.

Her takımın her maçta takır takır oynamasını beklemek hayalcilikten öteye gitmez.  Belli dönemlerde inişler-çıkışlar mutlaka olacaktır. Ama geçen senenin en sükse takımlarından biri olan Atiker Konyaspor'un en azından kendi saha ve seyircisi önünde taraftarlarını strese sokması, başarıya odaklı beklentilerin sukut-u hayale dönüştürmesi hiç de güzel olmaz.

Pas hataları, ileriye çıkamama ve kalecinin hatası ile kazanılan 3 puan belki bazı şeyleri perdeleyebilir.  Ama görünen köy kılavuz istemiyor maalesef. Yedek kulübesinin zengin olmaması gelecek haftalar için ciddi sıkıntıların işareti. Bunda hem Aykut Kocaman'ın hem de yönetimin sorumluluğu var.  Ekonomisi her geçen gün büyüyen futbolda kazanmaktan öte bir çare yok. 3 puan alırsan kasana para giriyor. Aksi takdirde her maç anormal masraf demek. Bu çerçevede tez elden çalışmalar yapılmalı. Atı alan Üsküdar'ı geçmeden sessizlik içerisinde bazı takviyelerin yapılması için girişimler yapılmalı.

Şu unutulmamalı:

Atiker Konyaspor, Konya'nın, Konyaspor taraftarının, basının ve bu şehirde yaşayan her bireyin futboldaki yüz akı. Elde edilen bir başarı var.  Başarı olduğu müddetçe taraftar sessiz kalır, basın methiyeler sıralar. . Başarıların daim olması için adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde söylemler de farklılaşır.  

Atiker Konyaspor'un kredisi devam ediyor. Bu bir gerçek. Ama her kredinin de bir faizi var sakın ola  unutulmamalı...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR