'Kredi kartları için harekete geçiyoruz'

'Kredi kartları için harekete geçiyoruz'
BD Başkanı Barack Obama, memlekette giderek artan kimlik hırsızlığını önlemek amacıyla "Güvenli Alışveriş" adlı yeni bir program başlattıklarını açıkladı.

ABD'nin başkenti Washington'da mevcut bulunan Tüketicinin Finansal Haklarını Koruma Dairesi'nde (CFPB) açıklama yapan Obama, kimlik hırsızlığının ABD 'nın en hızlı artan suçu olduğuna dikkati çekerek, devlet olarak bu konuda harekete geçtiklerini ifade etti .

Obama, milyonlarca Amerikalının kimlik hırsızlığı mağduru olduğunu vurgulayarak, bunları açıkladı :

"Dünyanın diğer ucundaki birinin, sadece siz kredi kartınızı yanlış yerde ve yanlış zamanda kullandığınız için adınıza binlerce dolarlık alışveriş yapabilmesi adamı çileden çıkartır. Bu, mağdurlar için çok fazla üzücü bir vaziyet . Ülke olarak, bunu durdurmak için daha fazlasını yapmalıyız."

Obama, federal devlet tarafından basılan maaş ve başka kartlara ait emniyet standartlarının artırılmasını öngören "Güvenli Alışveriş" programını başkanlık yetkisini kullanarak onaylarken, özel sektöre bu girişimi misal alması çağrısında bulundu.

Yeni kartlarda manyetik bantların yerini dahili mikroçiplerin alacağını ifade eden Obama, olağan durumda kullanılan pin kodu sisteminin ise korunacağını ifade etti. Mikroçip ve pin kodlu sistemin İngiltere'deki mağazalarda yaşanan dolandırıcılık olaylarını % 70 azalttığını ifade eden Obama, ABD'nin en çok büyük perakende şirketlerinin de gelecek yıldan bu yana bu sisteme geçiş yapacağını açıkladı .

Obama, Kongre'nin de bu konuda kendi payına düşeni yapması gerekmekde olduğunu sözlerine ekledi.

 

Obama 'Kredi kartları için harekete geçiyoruz'

 

Kaynak: hurriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.