"Kreditörlerle anlaşmaya çok yakınız"

"Kreditörlerle anlaşmaya çok yakınız"
Yunanistan hükümet sözcüsü Gerovasili:- "Birçok konuda fikir birliğine vardık. Anlaşmaya çok yakınız"

ATİNA (AA) - Yunanistan hükümet sözcüsü Olga Gerovasili, Yunan ekonomi yönetimi ve kreditörlerin temsilcileri arasındaki görüşmelere ilişkin, "Anlaşmaya çok yakınız" dedi.

Gerovasili, haftalık basın değerlendirmesinde, dün gece geç saatlerde biten gözden geçirme görüşmelerinin bir son olmadığını, görüşmelerin gelecek Pazartesi devam edeceğini bildirdi.

Müzakerelerin bugün beklendiği üzere sonuçlanmamasının bazı konularda gerekli yakınlığın sağlanamaması olduğunu belirten Gerovasili, "Ancak, birçok konuda fikir birliğine vardık. Anlaşmaya çok yakınız. İlk plana ters giden herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.

Gerovasili, görüşmelerin gelecek Pazartesi, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 16-17 Nisan'daki bahar toplantısının ardından devam edeceğini vurgulayarak, Yunanistan'ın Temmuz 2015'teki anlaşmaya mutabık kapsamlı tekliflerle masaya geldiğini ve görüşmelerin çoktan bitmiş olması gerektiğini savundu.

Avrupa Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "önemli bir ilerleme"nin kaydedildiği belirtildi.

Borç batağındaki Yunanistan ile kreditör kuruluşlar olan Avrupa Komisyonu (EC), Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ve IMF arasındaki 86 milyar avroluk kurtarma paketinin kredi dilimlerini serbest bırakacak gerekli reformlara ilişkin gözden geçirme süreci tarafların aralarındaki anlaşmazlıklar sonucu halen devam ediyor.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.