“Kruvaziyer Desteği 2018'i De Kapsamalı”

“Kruvaziyer Desteği 2018'i De Kapsamalı”
TÜROB Başkanı Bayındır:- “(Kruvaziyer desteği) Bugünden 2018’i de kapsayacak şekilde devletimiz uzatırsa bizim elimizde bir pazarlama teşviki olarak bulunabilir” - “2018 yılında özellikle haziran-ekim döneminde Orta Doğu bölgesi, Kuzey Afrika ile İran ve

İSTANBUL (AA) - Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar teşvik verilmesine ilişkin, “Bugünden 2018’i de kapsayacak şekilde devletimiz uzatırsa bizim elimizde bir pazarlama teşviki olarak bulunabilir.” dedi.

Bayındır, TÜROB’un turizm sektöründeki gelişmelere yönelik düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yüzde 16’sının, yani 1,2 milyarının geçen yıl kendi ülkeleri dışında seyahat ettiğini belirterek, bu yıl toplam turist sayısının 1,4 milyarı aşmasının beklendiğini kaydetti.

Dünyada siyasi sınırlar güçlerini korurken seyahat özgürlüğünün engelleri aştığını ifade eden Bayındır, “Uluslararası seyahat eden her 5 kişiden biri 25 yaşın altında. Bu gençler dünyayı gezmek, görmek, tanımak istiyor.” diye konuştu.

Bayındır, uluslararası turizm harcamalarında Çinli turistlerin harcamalarının geçen yıl yüzde 12 artarak, 261 milyar dolara ulaştığını anlatarak, şunları kaydetti:

“1 milyon Çinli turist hayal değil’ dedik. Bu bakanlığımız tarafından da gündeme alındı. Bakanımız, Çin ve Güney Asya pazarının önceliğine değindi. Çin, kültürü ve alışkanlıklarıyla kolay bir pazar değil. Çin firmalarıyla temas kurmaya çalışacağız. Çin dışında, Güney Kore, Endonezya, Malezya gibi diğer Asya ülkeleri ve harcama alışkanlıkları ile yükselme gözlemlediğimiz Nijerya ve Güney Amerika da yakın takibe aldığımız pazarlar arasında.

Bu pazarların leisure segmentleriyle beraber özellikle kongre ve incentive segmentlerine de yönelmeyi planlıyoruz. Ülkemiz turizminin temel kaynak pazarları arasında yer alan Rusya, 2016 yılındaki sert düşüşün ardından, 2017 yılında güney bölgelerimizde toparlanma göstermiştir. İstanbul destinasyonu özelinde Rusya MICE segmentine yönelik yakın gelecekte bazı özel çalışmalarımız olacak, sizleri güncel olarak bilgilendireceğiz.”

Üzerinde çalışmaları ısrarla yoğunlaştırdıkları ve kısa süre içerisinde geri dönüşlerini alabilecekleri bir diğer pazarın Yunanistan olduğunu belirten Bayındır, bu ülkeye yönelik tanıtım çalışmalarını kısa süre içerisinde tüm üyelerle birlikte artıracaklarını söyledi.


- Kruvaziyer desteğinin 2018 yılını kapsaması talebi


Bayındır, bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan bir kararda Türkiye’ye kruvaziyer ile 750 kişi ve üstü sayıda turist getiren A grubu seyahat acentelerine 31 Aralık 2017 tarihine kadar kişi başı 30 dolar destek sağlanacağını ifade ederek, “Bu çok sevindirici bir hadise. Zaten 2017’nin bitmesine bir şey kalmadı. Bugünden 2018’i de kapsayacak şekilde devletimiz uzatırsa bizim elimizde bir pazarlama teşviki olarak bulunabilir.” dedi.

Bu desteğin turist getiren otobüsler için de verilmesini istediklerini anımsatan Bayındır, şunları kaydetti:

“2018 yılında özellikle haziran-ekim döneminde Orta Doğu bölgesi, Kuzey Afrika ile İran ve Irak’tan önemli oranda turist akımı olmasını bekliyoruz. Birliğimiz 2017 yıl sonuna kadar, işletmelerimiz, çalışanlarımız ve misafirlerimiz için son derece önemli olan acil durumlara karşın bir seri eğitim düzenleyecektir. 'Deprem ve yangın gibi durumlarda, can ve bina güvenliğine ilişkin alınması gereken tedbirleri neler olmalı, yasal yükümlülüklerimiz nelerdir, hangi risklerle karşı karşıyayız?’ gibi konularda farkındalık eğitimleri başlatacağız. Kısa süre içerisinde eğitimlerin duyurularını gerçekleştireceğiz.

Dünya genelinde turizm sektörünün talep ve ihtiyaçları ile siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik alanlardaki gelişmeler her geçen gün değişmektedir. Turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi hedefiyle ilgili tüm tarafların katılımıyla Ankara’da, 1-3 Kasım'da 3. Turizm Şurası düzenlenecektir.”

Bayındır, 3. Turizm Şurasına ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını anlatarak, “2018 yılı Truva’nın 'UNESCO Dünya Tarih Mirası’ listesine girişinin 20. Yıl dönümü. Çanakkale Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan ‘2018 Truva Yılı’ çalışmasını destekliyoruz.” dedi.

Bayındır, 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nü de kutladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.