KSO Haziran ayı toplantısını yaptı

KSO Haziran ayı toplantısını yaptı
Konya Sanayi Odası (KSO) Haziran ayı meclis toplantısı meslek komitesi üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, Konya sanayisi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgi veren KSO Başkanı Memiş Kütükcü, 4. kısım genişleme alanında tahsis edilen 105 parselden 50’sinde yatırımların tamamlanarak üretime geçildiğini söyledi. Konuşmasında 55 fabrikanın inşaat çalışmalarının halihazırda devam ettiğini belirten Kütükcü, “Kamulaştırma çalışmalarımızın aralıksız olarak devam ettiği 5. kısımda da tahsis için sona yaklaştık” dedi.
Başkan Kütükcü, Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini de paylaştı. İhracatımızın yüzde 50’ye yakınının Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını ve bu nedenle İngiltere’nin AB’den çıkma kararının Türkiye’yi de yakından ilgilendirdiğini söyleyen Kütükcü, bu konuların dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade etti.
Konya Sanayi Odası’nın Haziran ayı meclis toplantısına konuk olan İŞ-KUR İl Müdürü Emrah Keleş de, İŞ-KUR’un İş Başı Eğitim Programı hakkında bilgi verdi. Program kapsamında kursiyerlere günlük 50 TL ücret ödendiğini ve genel sağlık sigorta primlerinin İŞ-KUR tarafından karşılandığını belirten Keleş, programdan faydalanabilmek için işverenlerin en az iki çalışanının olması ve İŞ-KUR’a kayıtlı işveren olması gerektiğini ifade etti.
Keleş, “İşverenlerimiz katılımcı adayları kendileri belirleyebileceği gibi kurumumuzdan da talep edebilir. Bu program nitelik gerektiren mesleklerde uygulanmaktadır. Çaycı, temizlik görevlisi taşıma işçisi gibi alanlarda uygulanamamaktadır. Programdan yararlanmak isteyen işverenlerimizden vergi, SGK pirimi ve prime ilişkin borcu, SGK tarafından kesilmiş idari para cezası olmadığına dair belgeler istemiyoruz. Ayrıca, işveren iş yerini başka bir işverene devrettiğinde de devam etmekte olan iş başı eğitim programı ve istihdam yükümlülüğü de devralan işverene aktarılır” şeklinde konuştu.
Keleş, program kapsamında işverenlerin maddi yükümlülüklerinin de bulunmadığını söyledi.
KİMLER YARARLANAMIYOR?
İşsizler için programa katılım koşulları ile ilgili bilgi veren Keleş, işsizlerin kuruma kayıtlı olması, 15 yaşını doldurmuş olması gerektiğini ayrıca, işverenin birinci veya ikinci derece yakını olmaması, emekli olmaması, vergi mükellefi olmaması, öğrenci olmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.