KSO tasarımcı yetiştirecek

KSO tasarımcı yetiştirecek
Konya Sanayi Odası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı arasında “Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi” imzalandı.

Konya Sanayi Odası, tekstil sektörünün tasarımcı sorununun çözümüne AB Projesi ile katkıda bulunacak.
Proje hakkında bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, proje ile 60 kadını tekstil tasarımcısı olarak sektöre kazandırmayı hedeflediklerini, projede yer almak isteyen 25-64 yaş arasındaki kadınların Konya Sanayi Odası’na başvurmaları gerektiğini söyledi. Yüzde 80 Avrupa Birliği finansman desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında kursiyerlere Girişimcilik Belgesi de verileceğini ifade eden Kütükcü, kursiyerlerin bir tekstil sanayi işletmesinde çalışabilmenin yanı sıra, bu belge ile kendi işyerlerini de açabileceklerini belirtti.
Kadınlarda hayat boyu öğrenmeye katkı
Proje ortakları arasında Konfeksiyon Tekstil İşadamları Derneği’nin (KOTİAD) de bulunduğu “Tekstil Sektörü Nitelikli Elemanlarına Kavuşuyor Projesi”nin, Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı kapsamında gerçekleştirildiğini belirten Kütükcü, “Bu proje, tekstil sektörünün ihtiyacı olan nitelikli tasarımcılar yetişmesini sağlayacak. Aynı zamanda, kadınların hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarının artmasına, istihdamına ve uyum yeteneğinin geliştirilmesine de katkıda bulunacak” dedi.
“Her türlü projeye destek vermeye hazırız”
Açıklamasında oda olarak Konya sanayisinin en büyük sorunlarından biri haline gelen istihdam sorununa çözüm bulmak için daha önce de çeşitli protokoller imzaladıklarını hatırlatan Kütükcü, istihdam sorununun çözümü konusunda sektörlerden gelecek her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
60 katılımcının yer alacağı bir yıllık proje kapsamında kursiyerlere, moda tasarımı, temel bilgisayar, kişisel gelişim ve KOSGEB girişimcilik eğitimleri verilecek. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı inceleme gezileri de gerçekleştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.