KSO’dan Tarım Fuarı’na B2b Desteği

KSO’dan Tarım Fuarı’na B2b Desteği
Konya Sanayi Odası (KSO), Konya’da devam eden 2015 Tarım Fuarı’nda 435 uluslararası ikili iş görüşmesi (B2B) organize etti

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya’da devam eden 2015 Tarım Fuarı’nda 435 uluslararası ikili iş görüşmesi (B2B) organize etti.

İkili iş görüşmeleri hakkında bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, KSO’nun organizasyonuyla Makedonya, Hindistan, Cezayir, Tunus, Pakistan, Sudan ve Tacikistan’dan Konya’ya gelen 42 firma temsilcisinin, Konyalı firmalarla 435 ikili iş görüşmesi yaptıklarını söyledi.

18 ülkeden 381 firmanın katıldığı 13. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın şehir ve bölge ekonomisi için önemine dikkat çeken Başkan Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da fuarda iki gün boyunca ikili iş görüşmeleri organize ettiğini, bu görüşmelere yerli ve yabancı firmaların gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

“DIŞ TİCARETE POZİTİF YANSIYACAK”

44’ü yabancı olmak üzere 90 firmanın 435 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiği organizasyonun Konya’nın dış ticaretine pozitif yansıyacağını anlatan Kütükcü, organizasyonda firmalara İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça tercüme hizmeti de sağlandığı bilgisini verdi.

Kütükcü, “Organizasyonun verimli geçebilmesi ve firmaların ilgili sektörlerde uygun eşleştirme yapabilmesi için bu yıl ilk defa Avrupa Komisyonu destekli etkinlik resmi web-sitesi kullanılmış, katılımcılar firma profillerini siteye girerek, görüşmek istedikleri firmaları ilgi alanlarına göre www.b2match.eu/b2konya-agri-2015 sitesi üzerinden online olarak seçme imkanı bulmuşlardır. Organizasyona ağırlıklı Kuzey Afrika ve Balkanlardan yoğun katılım sağlanmış, Makedonya ile birlikte Cezayir, Tunus ve Sudan’dan ticari heyetler iştirak etmiştir” şeklinde konuştu.

Kütükcü, yeni pazarlar bulmak ve Konya’nın ihracatını artırmak amacıyla Konya Sanayi Odası’nın uluslararası fuar organizasyonları ve ikili iş görüşmelerine ara vermeden devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.