KTB Başkanı Çevik'ten kutlama

KTB Başkanı Çevik'ten kutlama
KTB Başkanı Çevik'ten kutlama

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın açıkladığı ilk 500 listesinde yer alan 10 Konya firmasını tebrik ederek, Konya’nın ilk 500 içerisinde on firma ile temsil edilmesinin Konya’nın vizyonu ve ekonomik gücünü göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. 
Bu başarının Konya’nın nihai hedefine ulaşmasına da büyük katkı yapacağını belirten KTB Başkanı Çevik, “Tarihten gelen ekonomik, sosyal, ilim ikliminden gelen güç ve birikimle birlikte Konyalı sanayicimizin, tüccarımızın, girişimcimizin daha çok, daha kaliteli üretme isteği ile birlikte ürettiğine pazar bulma becerisi her türlü takdire değer bir gelişmedir. Bu gelişmede, bu başarıda, Türk özel sektörünün müthiş girişimci ruhunun yanında, istikrarlı ve akılcı bir politikalar uygulayan hükümetin ve beraberinde gelen istikrarın büyük payı olmuştur. Bu başarı sanayinin, sermayenin tabana sağlıklı yayılmasını göstermesi açısından da önemlidir. İş dünyasının temsilcisi olarak bizler, bir ‘dünya kenti’ olan Konya’nın üreterek yükselmesinin çabasındayız” dedi.

“TARIM STRATEJİK ÖNEMİNİ KORUMAKTADIR”
İSO’nun açıkladığı ilk 500 listesindeki Konyalı 10 firmadan 6 tanesinin tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruluşu olmasının, Konya için tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Çevik, seçim sonrası hızla ekonomiye odaklanılması gerektiğinin altını çizdi. Gelişmiş ülkelerin 2050 yılına yönelik en önemli sektör olarak tarım ve gıdayı seçtiklerini dile getiren Çevik, “Dünya nüfusu her yıl bir Türkiye kadar artıyor. Köyden kente göç ile birlikte tüketici sayısı da artmakta. Tüketici nüfusu arttığı zaman da tarım ve ekilebilir arazilerin önemi de daha ön plana çıkıyor. Son 10 yılda Dünya’da gelirler yüzde 33 artarken, tarım ürünleri fiyatları yüzde 176 arttı. Yani gelecek dönemde dünyada tarımla uğraşan ülkeler ön plana çıkacaklar. Alt yapı sorunları çözülmüş KOP Bölgesi tarımsal üretimiyle, sanayiye de ticarete de en büyük kaynak olmaya devam edecektir. Nüfusunun çoğunun geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya, ülkemizde olduğu kadar yakın ülkeler arasında da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Suyla buluşturulacak bir Konya Ovası, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır” diye konuştu.
Çevik, İSO İlk 500 sıralamasına girerek, Konya’nın ve Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı yapan firmaların başarılarının artarak devam etmesini dileyerek, yöneticilerini ve personelini tebrik etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.