KTO Karatay ve Uganda İslam Üniversitesi arasında işbirliği

KTO Karatay ve Uganda İslam Üniversitesi arasında işbirliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uganda Ziyareti Kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi ile Uganda İslam Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere, DEİK (Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu ) organizasyonu ile Uganda’ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret heyetinde, çok sayıda üst düzey iş adamı ve yetkililerin yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk de yer aldı. Ziyaretler kapsamında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ile Uganda İslam Üniversitesi (IUIU) arasında da İslam ekonomisi başta olmak üzere geniş kapsamlı iyi niyet ve iş birliği protokolü imzalandı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile İslam İş Birliği Teşkilatı himayelerinde gerçekleşen protokol hakkında bilgi veren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Afrika'yı kader ortağı olarak gören ve hamilik yapan Türkiye, son yıllarda kıta ile ilişkilerini zamanın ruhuna uygun şekilde yeni bir anlayışla ele almaya başlamıştır. Türkiye yalnızca ekonomik ortaklık için değil, her ihtiyaç duyulduğunda, tereddüt etmeden, Afrikalı kardeşlerinin yardımına koşan bir ülkedir. Ülke olarak Konya’da ve çeşitli platformlarda KTO ve üniversite olarak Afrika’nın sesi olmaya gayret ediyoruz. İş dünyası ve KTO Karatay Üniversitesi olarak sadece ülkemizi, şehrimizi geliştirmek, güçlendirmek, zenginleştirmek peşinde değiliz, bunu dost ve kardeş toplumlarla birlikte yapmak istiyoruz. Türkiye olarak her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Devlet Başkanlarının huzurunda işbirliklerimizi derinleştirecek bu protokolü imzalamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Uganda İslam Üniversitesi ile imzalanan geniş kapsamlı işbirliği protokolüyle İslam ekonomisi başta olmak üzere birçok alanda işbirliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Uganda İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Kawesa Sengendo, “Konya, Anadolu Türk tarihi içerisinde büyük önem ve değere sahip müstesna bir şehirdir. Üniversite olarak imzalanan protokol vesilesi ile Konya Ticaret Odası’nın gücüne sahip KTO Karatay Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak akademik hayatta bize ayrıcalıklar kazandıracaktır” diye konuştu.
Protokol ile her iki üniversitenin İslam Ekonomisi programına ilgi duyan öğrenci ve akademik kadrosu hem Uganda İslam Üniversitesi, hem de KTO Karatay Üniversitesi’nde değişim programları çerçevesinde eğitimlerini sürdürebilecekler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.