KTO Karatay'da sağlık ve hukuk konuşuldu

KTO Karatay'da sağlık ve hukuk konuşuldu
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi sağlık ve hukuk kavramlarını Hukukta Gelişim Topluluğu ile yeniden ele aldı.

Toplum dinamiklerini yakından takip etmesi ile tanınan sanayi ve ticaret dünyasının üniversitesi KTO Karatay Üniversitesi öğrenci topluluklarının etkinlikleri ile akademik hayata katkıda bulunmaya devam ediyor. Hukukta Gelişim Topluluğu’nun önderliğinde gerçekleşen 1. Ulusal Sağlık ve Hukuk Kongresi KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan’ın açılış konuşması ile başladı.

Sosyal hayat ve hukuk kurallarının değişmez bir bütün olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ünüsan, “Bir pazarlama profesörü olarak her zaman hasta haklarını ve hasta haklarının düzgün olarak öğretilmesi gerektiğini savunuyorum. Hasta hakları tüm hekimlerin öncelikli konusu olmalıdır” dedi.
Sağlık hukukunda objektif sorumluluk konuşmasıyla programın ilk oturumunu başlatan KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, “Devlet kişilerin can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Can güvenliği ise hukuk kuralları ile sağlanır” diyerek sözü Prof. Dr. Aydın Başbuğ’a devretti. İşyeri hekiminin hukuki sorumluluğu hakkında hukuk öğrencilerini ve katılımcıları bilgilendiren Başbuğ, İş yeri hekimliğinin hukuki çerçevesinin mesleğine olumlu katkılar yaptığını belirtti.
Doç. Dr. Serkan Çınarlı 1.Ulusal Sağlık ve Hukuk Kongresi’nde sözlerine Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık tanımı ile başlayarak, “Sağlık, herhangi bir hastalık ve güçsüzlük halinin olmaması ve bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan tam bir iyi olma durumudur” diye konuştu.
Sağlık personelinin disiplin ve etik sorumluluğu hakkında bilgilerini KTO Karatay Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri ile paylaşan Yrd. Doç. Dr. Ayşe Almıla Pazarcı, “Sağlık personelinin disiplin ve etik sorumluluğu ile ilgili kanun koyucu tarafından oluşturulan kurallar kamu hastanelerinden hizmet alan hastaların haklarını korumak adınadır” diyerek sözlerine son verdi.
Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen programın ikinci oturumunda Dr. Füsun Sunar sağlık çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirme yaptı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.