KTO Karatay'dan kan bağışı

KTO Karatay'dan kan bağışı
Sosyal sorumluluk alanında gönüllü kan bağışının öneminin anlaşılması ve farkındalığın oluşturulması amacıyla Kızılay Konya Şubesi, KTO Karatay Üniversitesi’nde kan bağışı etkinliği düzenledi.

Üniversitenin fuaye alanında gerçekleşen etkinlik kapsamında KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri ve personeli kan bağışında bulundu. Konya’da ortalama olarak yılda 65 bin ünite kan kullandığını vurgulayan yetkililer, kan bağışının önemini de öğrencilere uygulamalı olarak anlatma fırsatı buldu.

Öğrenciler ise, kan bağışında bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Milyonlarca kana ihtiyaç duyan insanlar var ve bu kanlar onları hayata bağlayacak, bugün bunun önemini anlama fırsatı bulduk" dedi.
Gönüllü kan bağışçılarından oluşan öğrenci grubu ve personel gün içerisinde kan bağışında bulundu. Etkinlik ile bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artması hedefleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.