KTO’da meslek komiteleri istişare toplantıları sürüyor

KTO’da meslek komiteleri istişare toplantıları sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Meslek Komitesi İstişare Toplantısında gündemi değerlendirdi.

KTO tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor. Alışveriş merkezleri, süpermarket, bakkaliye, pazaryerlerinde ve internet, tv yoluyla yapılan perakende ticaret sektörlerinin temsil edildiği 9. Meslek komitesinden üyeler istişare toplantısında bir araya geldi.
Toplantının açış konuşmasını yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “15 Temmuzda yaşanılan hain darbe girişiminin ekonomimize olan etkisini hızla gidermek için el birliğiyle çalışıyoruz. Genel olarak baktığımızda darbe girişiminin ekonomiye olumsuz etkilerinin beklentilerin çok altında olduğunu görmekteyiz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir durum yaşansa daha sert etkiler görülebilecek olsa da Türkiye bu zor süreci daha hızlı bir şekilde atlattı. Ekonomi yönetimimiz, özel sektörümüz işbirliği içinde süreci yürütmektedir. Bu dönemde reel sektörümüzü rahatlatacak tedbirler üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir. Alınan tedbirlerle önümüzdeki birkaç ay içinde ekonominin canlılık kazanacağını öngörmekteyiz. Diğer taraftan terörü sınırlarımızdan uzaklaştırmak için Suriye’de operasyonlarımız devam etmektedir. Ekonomimizin bel kemiği özel sektör olarak, hem darbe girişimi ile mücadelede hem de Suriye operasyonları ile terörle mücadelede devletimize destek olmak için ekonomik direncimizi korumak amacıyla daha çok çalışmaya kararlıyız. 15 Temmuz’un ilk dakikalarından itibaren meydanlara çıkan, darbeye karşı koyan halkımız kadar, işadamlarımızın 15 Temmuz’un hemen ertesi günü işlerine sahip çıkmaları da bu ülke için değerlidir. Sabahtan akşama kadar işyerlerinde çalışan ve akşamdan sabaha kadar meydanlarda nöbet tutan işadamlarımız bu ülkenin gizli kahramanlarıdır. Bizlerin bu özverisi darbe girişiminin etkilerinin hızla giderilmesi için büyük katkı sağlamıştır” dedi.
Sektörle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Öztürk, “Perakende sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl itibarıyla dünya genelinde 16 trilyon dolarlık bir hacme sahip olan perakende sektörü aynı dönemde yüzde 11’lik bir büyüme göstermiştir. 22 trilyon dolara ulaşması beklenen perakende sektörü, Türkiye’de ise her yıl ortalama yüzde 5,7 büyümektedir. 1.8 milyon kişiye iş sağlayan perakende sektör hacminin 2016 itibarıyla 420 milyar dolara ulaşması beklenmektedir. Sektör Konya için de büyük önem sahiptir. Çok büyük bir kapasiteye sahip olduğunu gördüğümüz Konya perakende sektörünü hem ekonomiyi canlandırması hem de istihdam oluşturması açısından önemsemekteyiz. Oda olarak alışveriş merkezleri, süpermarketler ve bakkaliyelerin sorunlarının giderilmesi amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
9. Meslek Komitesi adına konuşan Komite Başkanı Hüseyin Altuner de, “Meslek komiteleri istişare toplantıları ile hem ekonomi gündemindeki gelişmeleri değerlendiriyoruz hem de sektörlerimizdeki sorunlara ortak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Reel sektörlerimiz açısından son derece verimli olduğuna inandığımız istişare toplantılarını düzenlemelerinden dolayı oda yönetimimize meslek komitesi adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.