KTO’dan dış ticaret atağı

KTO’dan dış ticaret atağı
Konya Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Dış Ticaret Merkezi ile dış ticaretteki engelleri ortadan kaldırarak ortak aklın inşasına katkıda bulunacak

Konya Ticaret Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ün öncülüğünde birçok yeni projeye imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda üretime, AR-GE’ye önem veren yenilikçi merkezler Konyalılarla buluşmaya devam ediyor. KTO dış ticaret konusuna ve bilime önem veren Konya Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi’ni şehre kazandırmak için hazırlanıyor.

İLK YEREL TİHNK-TANK KURULUŞU

Konya Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi KTO’nun önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediği bir projesidir. Bu merkez, Türkiye’de ilk yerel Tihnk-Tank kuruluşu olma özelliğine sahip olacak. Yine bu merkezle, bölgesel ve küresel sorunları derinlemesine ele alacak, bugüne yönelik bilgi üretiminin yanı sıra, geleceğe yönelik projeksiyonlarda da bulunmayı amaçlayacak. Merkez, uluslararası bilim standartlarına uygun ve siyasi kaygılardan uzak bir şekilde, farklı görüşleri bir araya getirerek bir diyalog platformu vazifesi görecek ve ortak aklın inşasına katkıda bulunacak.

DIŞ TİCARETTEKİ ENGELLER ORTADAN KALKACAK

Konya Ticaret Odası Dış Ticaret Merkezi ise odanın Konya’nın dış ticaret konusundaki engelleri ortadan kaldırıp, ihracatını artırmaya yönelik gerçekleştireceği bir diğer bir projesi. Projenin fizibilite çalışmalarına başlanmış olup iki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Kurulacak bu merkezde ihracatı geliştirmeye yönelik; danışmanlık faaliyetleri, eğitim faaliyetleri, ulusal ve uluslararası pazar araştırması, sektörel pazar araştırması, uluslararası iş forumları ve etkinlikler B2B ve uluslararası fuar organizasyonları ve benzeri hizmetler Konya iş dünyasına sunulacak. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.