KTÜ Tıp Fakültesinde 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

KTÜ Tıp Fakültesinde 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi
Dekan Prof. Dr. Cinel: - "Fakültemizde 51'i yabancı uyruklu olmak üzere bin 274 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir"

TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen 5. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nde 29 üniversiteden öğrenci ve akademisyen bir araya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Cinel, Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, fakültenin tıp eğitiminde 40'ıncı yılını yaşadığını söyledi.

Fakültede 230 öğretim üyesinin görev yaptığını belirten Cinel, "Fakültemizde günümüze kadar 4 bin tıp doktoru, bin 155 de uzman yetişti. Halen 360 araştırma görevlisinin bulunduğu fakültemizde, 51'i yabancı uyruklu olmak üzere bin 274 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir." dedi.

Prof. Dr. Cinel, doktor adaylarının kongrelerde buluşmasını önemsediklerini dile getirerek, bu tür bilimsel programların öğrencilerin gelişimi açısından faydalı olduğunu bildirdi.

Kongrenin Onursal Başkanı Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz ise toplantının, öğrencilerin hekimlik denilen kutsal yolculuğa başladıkları ilk günlerde bilimsel atmosferi solumalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Kongre Başkanı Samet Bekar da toplantıya 29 üniversiteden 400 kişinin katıldığını belirtti.

"Travmalara multidisipliner yaklaşım" konulu kongre, 10 anabilim dalında gerçekleştirilecek oturum ve sunumların ardından 15 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.