Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Küçük Dev Adam

Küçük Dev Adam

Torku Konyaspor-Balıkesirspor karşılaşması Konya tarihi açısından önem arz eden, yıllar sonra bile hatırlanacak bir maçtı. 60 yıllık, her yanı dökülen,seyir kalitesi sıfıra yakın olan stattan son model, Avrupa standartlarında mükemmel bir stata geçiş yapan Torku Konyaspor kendi adına kazanması gereken bir karşılaşmaya çıktı. Hem ilk haftadaki şanssız yenilginin telafisi hem maçın tarihsel önemi açısından herkes kazanmaya şartlanmıştı. Yeşil-beyazlılar belki de bu şartlanışın da etkisiyle maça kötü başladı. Top yapamayan, oyunu kanatlara açamayan temsilcimiz adına işler kötü giderken sahneye Küçük Dev Adam çıktı. Romanyalı Torje “haftanın golü benden” dercesine muhteşem bir golle tribünleri ayağa kaldırıp Torku Konyaspor’un krize girmesini önleyen isim oldu. Golün ardından oyundaki üstünlüğü eline alan ve devre arasına üstün giren Torku Konyaspor, ikinci yarının başında rakip oyuncu Abdülhamit'in kendi ağlarına bıraktığı golle maçı kazandığını da ilan etmiş oldu.

BALIKESİR’İN KAPASİTESİ BELLİ

Çünkü Balıkesirspor’un kapasitesi ortada. Oradaki dostlarımız gücenmesin ama mevcut kadroları Süper Lig’in çok çok altında. Torku Şekerspor döneminde her hafta ıslıklanan Kerem Cem Akyüz, Torku Konyaspor’da yedek kaleci olan Emrullah Şalk, Türk futbolunun emeklilerinden Gökhan Ünal’ın kadroda olduğu bir Balıkesirspor’un Konyaspor gibi ligin iyi top yapan her ne kadar sakatlıkları nedeniyle bazıları oynamasa da etkili ayakları olan bir takım karşısında şansı yoktu. Nitekim görünen köy kılavuz istemedi ve malumun ilanı yaşandı.

STAT MÜKEMMELDİ

Maçla ilgili söylenecek çok fazla şey yok. Torku Konyaspor sakat oyuncularının da dönmesiyle daha etkin bir futbol ortaya koyacaktır. Önemli olan kazanmaktı ve temsilcimiz de bunu başardı. İlerleyen haftalarda tam kadro sahada olduğunda özellikle de Djalma takıma döndüğünde makine daha iyi işleyecektir.

Kapılarını Türk futboluna açan Büyükşehir Stadı’ndan da bahsetmemek olmaz. Kısa sürede yapılan stat, Türkiye tarihine geçecek kalitede. Temiz, nezih ve Konya’ya yakışan bir stat olmuş. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür etmek sonra da bu stadı doldurmak gerekir. Dün seyirci beklentilerin altında kaldı. Ama zamanla Passolig sıkıntısı aşıldıkça stadın doluluk oranı da artacaktır.

Oyun olarak tatmin etmese de Torku Konyaspor’u aldığı galibiyetten, Torje’yi de mükemmel golünden dolayı kutluyorum. Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetle önünü açtı. İnşallah Sivas deplasmanından da iyi bir sonuç gelecek…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR