Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

KÜÇÜKBAKIRCI BÜYÜK İŞLER YAPACAK

KÜÇÜKBAKIRCI BÜYÜK İŞLER YAPACAK

Geçtiğimiz hafta sonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun gerçekleştirdiği çalıştay için Antalya-Belek’teydim. Güzel bir otelde, verimli bir çalıştay oldu. Yeni Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı önderliğinde federasyon üyeleri, milli bisikletçiler, eski bisikletçiler, antrenörler, hakemler ve bisiklet mekanisyenleri 2 gün süren seminerde bisiklet sporunun sorunlarını ele alıp çözümler üretmek için düşüncelerini paylaştılar.

1923’te kurulan Türkiye Bisiklet Federasyonu tarihinde ilk kez böyle bir organizasyon düzenlenmiş. 93 yılda sadece 1 kez. Böylesine önemli bir organizasyonun ilk kez yapılması düşündürücü. Konyalı başkan Erol Küçükbakırcı göreve gelir gelmez, “Çamura saplandı” ve “Türk sporcular Fransa Bisiklet Turu’nun kapısından geçemez” dediği bisiklet sporunu olduğu yerden kurtarmak için ilk olarak böyle bir çalıştay yapılmasını uygun görmüş. Küçükbakırcı’nın, bisiklette başarıyı sağlamak için büyük projeleri var ve oldukça da iddialı: “Kısa vadede başarılı olamazsam görev süremin ( 4 yıl) dolmasını beklemeden istifa ederim.” İşte o projelerden bazıları;

HERKESE EĞİTİM

Erol Küçükbakırcı, başarıların sürekliliği için sporcuların, antrenörlerin ve hakemlerin eğitimine oldukça önem veriyor. Bu yüzden çalıştayların devamının geleceğini belirtiyor. Hakemlerin Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) kokartlı olmasını istiyor. Bunun çalışmaları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Antrenörlerin eğitimi için de çok iyi bir yabancı hocayla anlaşıldı.

BİSİKLET LİGİ

Kulüplerin bisiklete yönelmesi için çalışmalar yapılacak. Özellikle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bisiklet takımı olması bu spora olan ilgiyi artıracak. Kurulacak bisiklet ligi sayesinde sporcular, antrenörler transfer olabilecek. Bisikletin maddi-manevi değeri artacak. Ayrıca Türkiye şampiyonalarında rekabeti artırmak için yarışlarda sistem değişecek. Önce 5 ayrı bölgede  yarışlar düzenlenecek, bu 5 bölgenin başarılı sporcuları daha sonra Türkiye Şampiyona’sında mücadele edecek.

BİSİKLETLE EVDEN OKULA, OKULDAN EVE

Bisiklet yollarının artması için belediyeler ziyaret edecek. Artan bisiklet yollarıyla çocukların okula bisikletle gidip gelmesi sağlanacak. Bisiklet sevgisi küçük yaşlarda aşılanacak. Bu altyapı oluştuktan sonra sporcu sayısı artacak. Sayı artınca mücadele gücü de artacak ve bununla birlikte başarı sağlanacak.

3 VELEDROM

Türkiye’nin uluslararası organizasyonlara ve olimpiyatlara ev sahipliği yapabilmesi için İstanbul, Ankara ve Konya’ya 3 veledrom yapılacak. En üst seviyede inşa edilecek veledromlarda olimpiyatlar dahil uluslararası bisiklet yarışları düzenlenebilecek. Belediyelerin de maddi-manevi destek vermesi halinde bu sayı yükselecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI TURU

Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşlanlığı Bisiklet Turu’nun Konya’da başlaması için çalıştıklarını söyledi. Alaaddin-Mevlana güzergahıyla başlayacak tur, Konyalının bisiklet sporuna daha da ısınmasını sağlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de bu konudaki tavrı önemli. 2 hafta içinde durum netlik kazanacak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR