KÜÇÜKBAKIRCI'DAN KONYA'YA MÜJDE!

KÜÇÜKBAKIRCI'DAN KONYA'YA MÜJDE!
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Antalya-Belek'teki çalıştayda samimi açıklamalar yaptı, projelerini anlattı. Küçükbakırcı, İstanbul, Ankara ve Konya'ya en üst seviyede veledrom yapacakları

KONYA'YA VELEDROM YAPILACAK

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Antalya-Belek'teki çalıştayda samimi açıklamalar yaptı, projelerini anlattı. Basın mensuplarıyla bir söyleşi yapan Erol Küçükbakırcı, İstanbul, Ankara ve Konya'ya en üst seviyede veledrom yapacaklarını söyledi.

1923'te kurulan Bisiklet Federasyonu'nun 93 yıllık tarihinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediğinin altını çizerek sözlerine başlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, bundan sonraki süreçte bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi. Küçükbakırcı, bisikletin diğer branşlardan sıyrılıp daha çok kesime hitap etmesi için birçok projelerinin olduğunu dile getirdi.

ÖNCE EĞİTİM

Bisiklette daha başarılı olmak için doğru eğitimin şart olduğunu söyleyen Başkan Küçükbakırcı, sporcuları, antrenörleri ve hakemleri en iyi şekilde eğiteceklerini belirtti. Küçükbakırcı, "Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) kokartlı hakem istiyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. Hakemlerimize seminerler vereceğiz. Antrenörlerimiz için çok iyi bir yabancı hoca ile anlaştık. Bizim başaracaklarımıza inandığı için normalde kazandığından yarısına bizimle çalışmayı kabul etti. O da antrenörlerimizi eğitecek" dedi.

EN VERİMLİ YAŞ

Erol Küçükbakırcı, Türkiye'de spor adamlarının ve sporcuların zihniyetinin değişmesi gerektiğini belirtti. Bir sporcunun 27-32 yaş arasında en verimli dönemini yaşadığını belirten Küçükbakırcı, "Bizim ülkemizde 23'ünden sonra sporcularımız kendilerini salıyor. Bu zihniyet değişmeli. Sporcunun fiziği 27'sinden sonra oturur ve 32'sine kadar en üst düzeyde spor yapabilir" ifadelerini kullandı.

3 VELEDROM

Yeni federasyon olarak öncelikle Türkiye'ye 3 veledrom yapacaklarını aktaran Erol Küçükbakırcı, belediyelerin desteğine bağlı olarak bu sayının da artacağını söyledi. İstanbul, Ankara ve Konya'ya en üst düzeyde ve tamamen yerli malıyla veledrom inşa edeceklerini belirten Küçükbakırcı, buralarda uluslararası yarışlar yapılabileceğini ve bunun Türkiye'nin imajı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Küçükbakırcı, "Bir veledromun maliyeti 30 milyon lira. Tamamen yerli malıyla yapmak istediğimiz için böyle. Normalde bunun 3 katı kadar bir fiyat çıkar" açıklamasında bulundu.

DAR BÖLGE SİSTEMİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye'deki yarışlarda dar bölge sistemine geçeceklerini açıkladı. Buna göre önce 5 bölgede yarışlar düzenlenecek, bu 5 bölgenin şampiyonları Türkiye Şampiyonası için pedal çevirecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI TURU KONYA'DA BAŞLAYACAK

Bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Konya'dan başlaması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Küçükbakırcı, "Alaaddin-Mevlana güzergahıyla Cumhurbaşkanlığı Turu'nu başlatmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile istişare halindeyiz. 2 hafta içinde kesinleşecek" dedi. (Emre Tanrıver)

dsc_0083.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.