Kudüs Müftüsü'nden Arap Birliği Zirvesi Öncesi Liderlere Çağrı

Kudüs Müftüsü'nden Arap Birliği Zirvesi Öncesi Liderlere Çağrı
Kudüs Müftüsü Hüseyni:" İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme projelerini ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini çiğnediğini görmüyor musunuz? İsrail'in bu kutsal şehre yönelik ihlalleri Arap liderlerin harekete geçmesi için yeterli değil mi?"" Arap liderlerin Kudüs

KUDÜS (AA) – Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed el-Hüseyni, "Arap liderlerin Kudüs ve Filistin meselesini ajandalarından çıkarması bir utançtır." dedi.

Hüseyni, Mescid-i Aksa'da okuduğu cuma hutbesinde, bu ayın sonunda Ürdün'de yapılacak olan Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak liderlere, "Kudüs ve Filistin meselesine gereken önemi vermeleri" çağrısında bulundu.

Hüseyni Arap liderlere, "İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme projelerini ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini çiğnediğini görmüyor musunuz? İsrail'in bu kutsal şehre yönelik ihlalleri Arap liderlerin harekete geçmesi için yeterli değil mi?" diye seslendi.

İsrail işgali altındaki kentte yaşananlara bir son verilmesi gerektiğini belirten Hüseyni, "Arap liderlerin Kudüs ve Filistin meselesini ajandalarından çıkarması bir utançtır. Bütün bu yaşananlara son vermeli, izzetli ve şerefli bir tavırla, Kudüs'ü ve Filistin'i öncelikleriniz arasına koymalısınız." ifadelerini kullandı.

- "Konferanslarda bir araya gelmeyi bırakın, sonuç verici kararlar almaya bakın"

İslam aleminin yaşadığı bu zorlu günlerin Müslümanların birliğine vesile olması gerektiğini ifade eden Kudüs Müftüsü Hüseyni şunları kaydetti:

"Ey Müslüman liderler, işgal gücünün Müslümanları nasıl aşağıladıklarını neden görmezden geliyorsunuz? Bu meydan okumalar size yetmiyor mu? Konferanslarda ve zirvelerde bir araya gelmeyi bırakın da vakit geçirmeden birliği sağlayarak, sonuç verici kararlar almaya bakın."

Ürdün'ün başkenti Amman'da 29 Mart'ta düzenlenecek olan Arap Birliği Zirvesi'nde Arap dünyasında yaşanan sorunların masaya yatırılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.