Kudüs'te 3 İsraillinin Bıçaklanması

Kudüs'te 3 İsraillinin Bıçaklanması
Hamas:

GAZZE (AA) - Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs'teki İsraillilere yönelik bıçaklı saldırının, "Batı Şeria ve Kudüs'te artışa geçen direniş eylemleri zincirinin bir halkası" olduğunu savundu.

Hamas'tan, Kudüs'te 3 İsraillinin uğradığı bıçaklı saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Eylem, Batı Şeria ve Kudüs'te artışa geçen direniş eylemleri zincirinin bir halkasıdır. Filistin halkı, İsrail'in ihlalleri karşısında sessiz kalmayacak" denildi.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada da olay, "İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği suçlara karşı direniş eylemlerinde kaydedilen ilerleme" olarak değerlendirildi.

Açıklamada, "İsrail, Filistin halkına ve kutsalına yönelik saldırılarının bedelini ödeyecek. Direniş artarak devam edecek" ifadelerine yer verildi.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, bu akşam yaptığı açıklamada, Kudüs'te bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan 3 İsrailliden 2'sinin tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini, "saldırıyı düzenlediği iddia edilen" Filistinlinin ise olay yerinde vurularak öldürüldüğü duyurmuştu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.