Kudüs'teki Olaylar

Kudüs'teki Olaylar
İsrail, "Kudüs'te güvenliğin sağlanması" için tedbirler alacak

KUDÜS (AA) - İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne, "Kudüs'te güvenliğin sağlanması" için tedbirler alınacağını açıkladı.

Ardenne, İsrail Devlet Radyosu'na verdiği demeçte, "Kudüs çevresinde güvenliğin artırılması için önlemler alındı. 300 sınır muhafızı bölgede konuşlandırıldı. Gözaltı operasyonları için özel polis gücü gönderildi" dedi.

İsrail kimliği taşımayanların Eski Şehir'e giremeyeceğini belirten Ardenne, Kudüs'te iç güvenliğin hedef alındığını ve bir halk terörüne şahit olduklarını iddia ederek "Filistinlilerin eylemlerini başarısızlıkla sonuçlandırmak için çeşitli çalışmalar yapılmalı" diye konuştu.

İsrail, Batı Şeria ve Kudüs'teki gerginliklerin sorumluluğunu Filistin yönetimi ile Hamas'a yüklemişti. 

Batı Şeria ve Kudüs'te son haftalarda düzenlenen çeşitli saldırılarda 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, bazıları yaralanmıştı. 

Batı Şeria ve Kudüs'te son dönemde İsrail askerleri ve Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla neticeleniyor. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.