Kulak Tıkanıklığı nasıl geçer

Kulak Tıkanıklığı nasıl geçer
 Editör
Kulak tıkanıklığı, birçok farklı nedenden dolayı oluşabilen yaygın bir sorundur. Tıkanıklığın kaynağına bağlı olarak, evde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler sorunu çözebilir.

Kulak tıkanıklığı, birçok farklı nedenden dolayı oluşabilen yaygın bir sorundur. Bu sorun, oldukça rahatsız edici olabilir ve günlük hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Tıkanıklığın kaynağına bağlı olarak, evde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemler sorunu çözebilir.

i-2.webp

YUTKUNMA VE ÇENE EGZERSİZLERİ

Yutkunma ve esneme hareketleri, orta kulaktaki basıncı dengelemeye yardımcı olarak tıkanıklığı açabilir. Çenenizi öne doğru veya yana doğru hareket ettirmek de basıncı dengelemeye yardımcı olabilir.

VALSALVA MANEVRASI

Burnunuzu kapatın, ağzınızı kapatın ve nazikçe burundan nefes vermeye çalışın. Bu, kulak zarınızı dışarı doğru iterek orta kulaktaki basıncı dengelemeye yardımcı olabilir.

SAKIZ ÇİĞNEMEK

Sakız çiğnemek, yutkunma kaslarını çalıştırarak kulak tüplerini açmaya ve orta kulaktaki basıncı dengelemeye yardımcı olabilir.

KULAK DAMLASI VEYA SPREYİ

Tuzlu su veya gliserin içeren kulak damlaları veya spreyleri, kulak kirini yumuşatarak ve kulak kanalından uzaklaştırarak tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olabilir.

i-3.webp

ISI UYGULAMAK

Kulak tıkanıklığına ağrı da eşlik ediyorsa, kulak kepçenize ılık bir bez veya havlu bastırmak ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Evde uygulayabileceğiniz bu yöntemler işe yaramıyorsa veya kulak tıkanıklığına ateş, kulak ağrısı, akıntı veya işitme kaybı gibi diğer semptomlar eşlik ediyorsa doktora görünmeniz önemlidir. Doktor, tıkanıklığın nedenini teşhis edecek ve gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Kulak tıkanıklığını önlemek için

KULAKLARINIZI KURUTUN

Duştan veya yüzdükten sonra kulaklarınızı iyice kurutun.

KULAK ÇUBUKLARINDAN KAÇININ

Kulak çubukları, kulak kirini daha içeriye itebilir ve tıkanıklığa neden olabilir.

SİGARAYI BIRAKIN

Sigara dumanı, kulak tüplerini tahriş ederek tıkanıklığa neden olabilir.

ALERJİLERİNİZİ KONTROL ALTINDA TUTUN

Alerjiler, kulak tüplerinde şişmeye ve tıkanmaya neden olabilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.