Kültür Bakanlığından Bilgisayar Oyunlarına Destek

Kültür Bakanlığından Bilgisayar Oyunlarına Destek
Kültür ve Turizm Bakanlığının genç sanatçıları destekleyeceği GENÇDES'e başvurular, bugünden itibaren 10 Ekim'e kadar alınacak

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin kültür ve sanat yaşamında yeni bir destek programı olarak başlayan GENÇDES, gençlerin sanatın çeşitli dallarında geliştirecekleri projelerini hayata geçirmelerini sağlayacak.

Bakanlık GENÇDES kapsamında geleneksel sanatlar, sahne sanatları, plastik sanatlar, edebiyat, müzik ve sinema etkinlik ve projelerinin yanı sıra kısa film, animasyon film, belgesel film, dergi, senaryo, edebi eser ve tiyatro metni yazımıyla bilgisayar oyunlarını da destekleyecek.

Bakanlık, dünya oyun pazarında 3. sırasında yer alan ve 22 milyon kişinin oyun oynadığı Türkiye’de, çocukların sorumlu birey olarak yetişmelerini sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunlarını da destekleyerek bir ilke imza atacak.

Başvurular, "www.kultur.gov.tr" adresinden bugünden itibaren 10 Ekim'e kadar devam edecek.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.