Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Almanya’da

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Almanya’da
BERLİN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Almanya ziyareti çerçevesinde başkent Berlin’de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Avrupalı Türk...

BERLİN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Almanya ziyareti çerçevesinde başkent Berlin’de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği öğle yemeğinde vatandaşlarla buluşan Ünal, yurt dışındaki Türklerin anadillerini ve kimliklerini korumalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, kültürel alanda yürüttükleri faaliyetler ve planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

UETD Berlin Başkanı Sinan Kaplan ve katılımcılardan Almanya’daki Türklerin sorunları ve beklentileri hakkında bilgiler alan Ünal, çeşitli konulardaki soruları cevaplandırdı.

Toplantıya, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen’in yanı sıra Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı için Berlin’i ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yetkililer katıldı.

Bakan Ünal ve beraberindekiler, yemeğin ardından Berlin Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Berlin’de bu yıl 50’ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı için Almanya’ya gelen Bakan Ünal, dün Türkiye standını ziyaret etmiş, Alman Seyahat Acenteleri Birliği ve ülkedeki tur operatörleriyle de görüşmelerde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.