Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, İran'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, İran'da
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Türkiye ve İran arasında özellikle enerji ve bankacılık alanlarında üst düzeyde ilerleyen ilişki ve iş birliğini turizm alanında da aynı seviyeye çıkarmak Bakanlığımın başlıca hedefleri arasındadır" "Bölgede istikrarı sağlay

TAHRAN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, iş adamlarından oluşan beraberindeki heyetle, iki ülke arasındaki turizm alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen Türkiye-İran Ortak Turizm Çalıştayı'na katıldı.

Başkent Tahran'da İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Örgütü Başkanı Mesud Sultanifer ile ortak düzenlenen oturumda konuşan Ünal, "Türkiye ve İran arasında özellikle enerji ve bankacılık alanlarında üst düzeyde ilerleyen ilişki ve iş birliğini turizm alanında da aynı seviyeye çıkarmak Bakanlığımın başlıca hedefleri arasındadır" dedi.

İki ülke cumhurbaşkanlarının liderliğinde ilişkilerin hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu vurgulayan Ünal şunları kaydetti:

"Nisan ayında Sayın Cumhurbaşkanı Ruhani ve beraberindeki heyeti ülkemizde ağırlamış ve iki ülke arasında çok yararlı görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmelerin hemen akabinde yaptığımız bu ziyaret de iki ülke ilişkilerine verdiğimiz önemin bir yansımasıdır."

- Bölgede istikrarı sağlayacak iki güçlü ülke; Türkiye ve İran

Türkiye ve İran'ın bölgedeki statüsünü vurgulayan Ünal, "Bölgede istikrarı sağlayacak iki güçlü ülke; Türkiye ve İran'dır. Önümüzdeki süreçte, her alanda kurduğumuz yüksek iş birliği ile bölgemizin istikrarına da birlikte büyük bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, iki ülkenin kültürel anlamda zenginliğine dikkati çekerek, "Türkiye ve İran kadim gelenekleri ve kültürel imkanlar yönünden turizm alanında önemli zenginliklere sahip iki ülkedir. Bu açıdan iki ülkeyi bir bölge olarak düşünerek Çin, Hindistan ve Malezya gibi uzak doğu ülkelerine ortak tanıtım çalışması yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

- "Charter uçuşlarının artırılması hedefimiz"

"Dost ve kardeş ülke İran ile gerçekleştirilecek her türlü ortak proje ve etkinlik bizim için büyük önem arz etmektedir" diyen Ünal sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkelerimiz arasındaki uçuş bağlantıları ve hava trafiğinin artması turist sayısına doğrudan etki eden bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarifeli uçak seferlerinin yanı sıra charter uçuşları da dönemsel bazdaki turist trafiğini doğrudan etkileyen temel unsurlardan birisidir. Bu vesileyle ülkelerimiz arasında bir köprü vazifesi gören charter uçuşlarının uçtukları noktalar ve sayılarının artması da öncelikli hedeflerimizden birisidir."

- "Türk turistleri de İran'a bekliyoruz"

Aynı zamanda İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Sultanifer de Türkiye'nin turizm alanında başarılı bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Türkiye turizm alanında başarılı bir ülke. İki ülkenin turizm alanındaki iş birliğinde gerekli kararlılığa sahibiz." dedi.

Sultanifer, iki ülke özel sektörünün tecrübe aktarımı için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, "İran'da turizmin gelişmesi için gerekli olan otel inşaatları alanında yatırım yapmayı düşünen Türk iş adamları, bugün İranlı meslektaşlarıyla bir araya gelecek. İranlılar için Türkiye nasıl iyi bir turizm adresiyse, Türk turistleri de aynı şekilde İran'a bekliyoruz." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Tahran'daki resmi ziyaretleri kapsamında İletişim ve Bilgi Teknolojisi Bakanı Mahmud Vaizi ile de bir araya gelecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.