Kulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği açıldı

Kulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği açıldı
Konya’nın Kulu ilçesinde, Kulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Kulu Camikebir Mahallesi Akan İş Hanı 2. katında bulunan Mustafa Erdoğan'ın başkanı olduğu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Konya Millet Vekili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Kulu Müftüsü İbrahim Kacaroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Dernek Başkanı Mustafa Erdoğan, siyasi parti ilçe başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Kaymakam Hüseyin Avcı, “Bu günlerde maalesef devlet ve millete göz konmuş durumda. Biz beraberiz, bizim aramızda Kürdü yok, Türkü yok. Bu vatan hepimizin vatanı. Mücadele edeceğiz. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere imkan vermeyeceğiz. Ufak, tefeğimizi bir kenara bırakıp vatanımızı sevmek durumundayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ise, derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu dernek ilçeler bazında Konya’da var. İlçelerinde ise, Kulu’da bir ilk olduğunu biliyorum. İlklerden biri gerçekleştirildi. İnşallah Rabbim bundan sonra şehit ve gazi göstermesin. Ülkemiz maalesef sürekli tehdit altında. Bulunduğumuz coğrafya insanın kaderini de belirliyor. Anadolu toprakları yüz yıllardır çeşitli saldırılar altında kalmış. Şu anda da devam ediyor. Bizler birbirimizle şu anda tanışmıyoruz. Yüzlerce yıl beraber yaşayan çok farklı etnik guruplara mensup vatandaşlarız. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, öncesinde de Osmanlı çatısı altında birlikteydik. En önemlisi kıblemiz bir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘tek bayrak tek millet tek vatan’ bundan asla taviz vermeyeceğiz. Bizleri bölüp parçalamaya çalışanlar var. Türkiye’yi elde etmeye çalışanlara da birliğimiz beraberliğimiz, bir birimize olan güvenimizle cevap vereceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Müftü İbrahim Kacaroğlu’nun yaptığı duanın ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.